Vrijdag 26 januari was het begin van weer een scoutsweekendje. Toen de scouts aankwamen op scouting konden ze meteen hun bedje klaar maken in het scoutslokaal. Op het moment dat al de luchtbedden waren opgepompt en stretcher gestretcht waren kon er geopend worden. Nadat iedereen zijn uniform weer gefatsoeneerd had kon het avondprogramma beginnen.

De scouts gingen naar het welpenlokaal waar een beamer klaar stond met drie tafels daar omheen. Het was weer tijd voor de jaarlijkse Nationale Scouting Test! Met deze test wordt er gemeten welke patrouille zijn kennis het snelst paraat heeft. De snelste en slimste patrouille krijgt hun ploegnaam gegrafeerd op een prachtig bokaal en kunnen zichzelf de slimste patrouille van het jaar noemen. Dit jaar zijn het de Tijgers die het best waren bij de Nationale Scouting Test!

Klik op de foto's om naar het fotoalbum te gaan en meer foto's te bekijken, en klik op lees meer om het hele verhaal te lezen!

Hierna was de avond nog niet voorbij want Caro had namelijk een spel programma gemaakt voor bij het kampvuur. Dit heeft zij gedaan voor haar insigne kampvuurleidster. Om dit insigne te behalen moet ze een aantal opdrachten uitvoeren. Een daarvan was het verzorgen van een bonte avond. Het spel wat ze bedacht heeft was “Wie is de mol: Kampvuur editie”. Ook had ze gezorgd voor genoeg snacks om de bonte avond helemaal af te maken. Toen de bonte avond voorbij was gingen al de scouts hun slaapzak opzoeken.

Zaterdagochtend stond de wekker (voor een scoutsweekendje) erg vroeg. Ze kregen 5 minuten om zichzelf aan te kleden en naar buiten te gaan met een rugtasje per patrouille. Hier stonden 4 auto’s klaar om ze allemaal te droppen. Onderweg kwamen de scouts er al snel achter dat ze in de buurt van Kalmthout gedropt werden. Voor ze vertrokken kregen ze spullen voor ontbijt, een paar kompassen en kregen ze hun opdracht te horen: “Loop maar terug, succes!” Nadat ze eerst een paar bammetjes hadden genuttigd begonnen ze vol vertrouwen aan deze grote onderneming. De scouts zijn door de Kalmthoutse heide gelopen en langs modderige padden gemanoeuvreerd. Halverwege stond de leiding ze langs kun route op te wachten met een heerlijke warme lunch die zij aan de kant van de weg hadden klaar gemaakt.

Na dat de maagjes en batterijtjes weer gevuld waren gingen de scouts weer op pad. Uiteindelijk kwamen de scouts rond kwart over 5 weer terug aan op de Fram. Waar hun ouders ze allemaal stonden op te wachten. Ze hebben in de loop van de dag meer dan 20 km afgelegd en kunnen dus erg trots zijn dat ze zonder te klagen deze hike hebben kunnen afmaken. Goed gedaan allemaal!!