Na weken aan voorbereiding was het op 13 april zover. De RSW, wat staat voor regionale scouting wedstrijden, een jaarlijks terugkerende activiteit met elk jaar een ander thema, dit jaar was dat Big Bang. 6 van onze scouts vormde samen een ploeg genaamd Planet FN. De ploeg bestond uit Caro, Levi, Thomas, Luuk, Inge en Luke.

Bij de RSW wordt de ploeg getest op verschillende vaardigheden die een ploeg moet kunnen. Zoals het opzetten van een tent, het pionieren van een keukentje, het lopen van een hike, het bereiden van een thema maaltijd en nog vele andere vaardigheden. Op de vrijdagavond moeten ze beginnen met het opzetten van hun tent. Dit moest natuurlijk snel gebeuren, ook moest het eindresultaat er netjes strak bijstaan. Na het tent opzetten was het tijd voor een avondspel. Na een “goede” nacht slaap, stond het ontbijt voor ze klaar en was het tijd om alle spullen te pakken voor de daghike. Deze zaterdag was vrij warm wat het vrij pittig maakte om deze hike te lopen. Echter dat maakte dat het posten voor de leiding een stuk leuker. Toen Planet FN als eerste aankwam op het terrein was het nog even wachten en konden ze beginnen met het bereiden van de thema maaltijd die zij zelf samengesteld hebben. Ook was het even wachten tot de leiding weer terug was om de ingrediënten uit de auto te halen want die zaten nog te zonnen op de post.

Toen de geslaagde maaltijd op gepeuzeld was, was het tijd voor de tussenstand. Ze noemde zoals altijd van de laagste naar de hoogste plaats op, maar toen de top 5 kwam was Planet FN nog niet op genoemd, bij de top 3 ook niet. Stonden ze gewoon op de TWEEDE plek. Iedereen helemaal in shock: “Zo hoog hebben we nog nooit gestaan!”

Een beetje bekomen van de shock hebben ze nog een avond spel gedaan waarna ze lekker vroeg naar bed gingen. De zondagochtend was er nog een onderhandelingsspel wat de hele ochtend vulde, wat het laatste moment was te scoren voor de LSW. Rond de middag kwamen al de ouders aan wat dus betekende dat het tijd was voor de prijsuitreiking.

Aangezien de eerste drie ploegen naar de LSW (Landelijke Scouting Wedstrijden) mogen en ze eerder op de tweede plek stonden was de spanning om te snijden. Bij de top tien, geen Scouting FN, bij de top vijf, geen Scouting FN. Alleen de nummer vier moest nog genoemd worden en als dat niet Planet FN was zou dat betekenen dat ze naar de LSW gaan. Dat was niet het geval, want ze staan op de derde plek. Dat betekent dat voor het eerst in de geschiedenis van Fridtjof Nansen een patrouille van Fridtjof Nansen naar de LSW gaat.

Wij als leiding zijn hier erg trots op en hopen dat ze op de LSW het ook zo naar hun zin hebben.