‘How to survive the scoutpocalypse’ was het kampthema dit jaar voor de Scouts. De scouts hebben een week lang gekampeerd onder de barre omstandigheden van een zombie apocalypse in hun zelf opgebouwde kolonie. Ze zijn zich meer bewust geworden over het eten wat ze binnen kregen. Onder meer dankzij Pablo, ons eigen speenvarkentje wat voor een lekker maaltijd heeft mogen zorgen. Ook zijn de scouts meer te weten gekomen over water bij Hidrodoe, een water-doe-museum. Hier konden de scouts rondlopen en overal proefjes en spelletjes met water doen. Deze dag hebben we uiteindelijk afgesloten met een watergevecht bij een grote fontein.

Elke dag was er op de kolonie ook een crisis waar de scouts op moesten anticiperen. Een van de dagen was dit een overstroming en hebben de scouts een onderkomen boven de grond gemaakt. Dit begon met het verzamelen van flink wat pionier palen gevolgd door het bouwen van de basisstructuur. Toen het onderkomen bijna af was, hebben deze met alle leden en leiding opgetild om een zelfgemaakte staander onder het midden van het onderkomen te plaatsen voor extra stabiliteit. Toen konden de leden hun bedjes opmaken en zich klaarmaken voor een nacht onder de sterrenhemel.

Hiernaast hebben we ook nog een uitgebreide voettocht gelopen, een groot zwemmeer bezocht, Herentals bezocht, de ‘Tour de Frats’ gedaan en natuurlijk een aantal avondspellen gedaan.

Kort samengevat een zeer geslaagd kamp!