Scouting Fridtjof Nansen

Scouting Fridtjof Nansen staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Scouting Fridtjof Nansen is een jeugd- en jongerenvereniging in Roosendaal waar iedere week onze leden met veel enthousiasme een leuke vrijetijdsbesteding hebben. Bij Scouting Fridtjof Nansen ben je al welkom vanaf 5 jaar. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent. Ook voor jou is er een leeftijdsgroep waar je de dingen kunt doen die jij leuk vindt!

Wat doe je eigenlijk bij Scouting? Bij ons doe je zoveel dingen, dat het teveel is om hier allemaal op te noemen. Een spannende speurtocht, je eigen eten koken, pionieren, kampvuur, sport en spel, een vlot bouwen, abseilen, creatief bezig zijn, primitief kamperen ergens in Nederland of juist een internationaal kamp, we doen het allemaal en nog veel meer! Kijk maar eens op deze website, dan ontdek je wat er bij ons allemaal mogelijk is!

Heb je al zin om te beleven wat Scouting is, kom dan eens kijken bij onze groep. Je bent altijd welkom om vrijblijvend kennis te maken!

Logboek

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

‘How to survive the scoutpocalypse’ was het kampthema dit jaar voor de Scouts. De scouts hebben een week lang gekampeerd onder de barre omstandigheden van een zombie apocalypse in hun zelf opgebouwde kolonie. Ze zijn zich meer bewust geworden over het eten wat ze binnen kregen. Onder meer dankzij Pablo, ons eigen speenvarkentje wat voor een lekker maaltijd heeft mogen zorgen. Ook zijn de scouts meer te weten gekomen over water bij Hidrodoe, een water-doe-museum. Hier konden de scouts rondlopen en overal proefjes en spelletjes met water doen. Deze dag hebben we uiteindelijk afgesloten met een watergevecht bij een grote fontein.

Elke dag was er op de kolonie ook een crisis waar de scouts op moesten anticiperen. Een van de dagen was dit een overstroming en hebben de scouts een onderkomen boven de grond gemaakt. Dit begon met het verzamelen van flink wat pionier palen gevolgd door het bouwen van de basisstructuur. Toen het onderkomen bijna af was, hebben deze met alle leden en leiding opgetild om een zelfgemaakte staander onder het midden van het onderkomen te plaatsen voor extra stabiliteit. Toen konden de leden hun bedjes opmaken en zich klaarmaken voor een nacht onder de sterrenhemel.

Hiernaast hebben we ook nog een uitgebreide voettocht gelopen, een groot zwemmeer bezocht, Herentals bezocht, de ‘Tour de Frats’ gedaan en natuurlijk een aantal avondspellen gedaan.

Kort samengevat een zeer geslaagd kamp!