De afgelopen tijd hadden de programma’s van de welpen een feestelijk tintje. Het begon allemaal op 18 november, de intocht van sinterklaas. Met een klein groepje welpen hebben wij de sint ingehaald in het centrum van Roosendaal. En omdat wij zo goed konden zingen hadden we op het einde een volle bak met strooigoed gekregen van de pieten.

2 weken later kregen wij hoog bezoek. Sinterklaas kon zelf helaas niet, maar hij had 2 pieten onze kan op gestuurd. De welpen moesten allerlei opdrachten doen die je als piet moet kunnen zoals, pakjes overgooien of in de schoorsteen werpen, hun krachten laten zien en hun evenwicht bewaren op gladde daken. Alle welpen hebben die middag hun best gedaan en kregen uit handen van de pieten een officieel hulp piet diploma en een leuk cadeautje.

En toen was het al weer eind december. Eerst kerst, met een lekkere kerst brunch verzorgd voor alle leden en ouders en daarna het laatste programma van 2017 met een gezellig spelletje, warme chocomelk, oliebollen, kampvuur en een toost op het nieuwe jaar.

2018 begon goed. We waren uitgenodigd voor het 25 jarig jubileum van scouting groep de pandits. Dit is een scouting groep voor kinderen met een beperking die net iets meer aandacht nodig hebben. Het was een koude, maar vooral een hele gezellige middag waarbij we met alle aanwezige leden van de verschillende scouting groepen door elkaar werden gehusseld en vervolgens in kleinere groepjes spelletjes gingen doen rondom het terrein van de pandits.

Ook hebben we nog met alle ouders, leden en leiding een toost uitgebracht op 2018 tijdens de Nieuwjaars borrel. Die middag hebben de welpen geoefend met het maken van heerlijke appelflapjes. Rond Moederdag zullen de welpen ene appelflap actie houden om geld in de zamelen voor het zomerkamp.

Eind Januari eindelijk het welpen weekendje. Na de opening van het weekendje zijn we met zijn alle vertrokken vaan Rucphen voor een potje glow golf.  En wat vielen we op op die baan met onze uniformen die licht gaven. Iedereen had het enorm naar de zin en het was zeker en geslaagde middag.

Eenmaal terug op de Fram hebben de welpen hun bedden klaar gelegd en zijn we heerlijke frietjes gaan eten. Tijdens het eten kregen de welpen de uitslag van de glow golf.

In de speciaal voor die avond klaargezette bioscoop verscheen na een potje weerwolf de film Jungle boek. Tijdens de pauze werden we nog getrakteerd op popcorn met wat drinken en na de film was het dan toch echt bedtijd voor de kinderen.

Na een heerlijke warme nacht was het weer vroeg dag.  Alle beden konden weer opgeruimd worden en na een brunch de corvee en wat spelen rondom het gebouw was het weekendje weer afgelopen.