Scouting Fridtjof Nansen

Scouting Fridtjof Nansen staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Scouting Fridtjof Nansen is een jeugd- en jongerenvereniging in Roosendaal waar iedere week onze leden met veel enthousiasme een leuke vrijetijdsbesteding hebben. Bij Scouting Fridtjof Nansen ben je al welkom vanaf 5 jaar. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent. Ook voor jou is er een leeftijdsgroep waar je de dingen kunt doen die jij leuk vindt!

Wat doe je eigenlijk bij Scouting? Bij ons doe je zoveel dingen, dat het teveel is om hier allemaal op te noemen. Een spannende speurtocht, je eigen eten koken, pionieren, kampvuur, sport en spel, een vlot bouwen, abseilen, creatief bezig zijn, primitief kamperen ergens in Nederland of juist een internationaal kamp, we doen het allemaal en nog veel meer! Kijk maar eens op deze website, dan ontdek je wat er bij ons allemaal mogelijk is!

Heb je al zin om te beleven wat Scouting is, kom dan eens kijken bij onze groep. Je bent altijd welkom om vrijblijvend kennis te maken!

Logboek

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

Eenmaal per twee jaar hebben de welpen een Rimboeki weekend. Tijdens dit weekend gaan de welpen de strijd aan met de ouders, wie wint de felbegeerde Rimboeki. Om de welpen een kleine voorsprong te geven krijgen ze in de weken voorafgaand aan de Rimboeki de kans om zich goed voor te bereiden. De eerste week gingen ze leren knopen. Een platte knoop was zo gelegd, maar de mastworp is toch wat moeilijker. Toen iedereen die onder de knie had gingen we proberen een driepoot te maken. Uiteindelijk is het iedereen gelukt om een driepoot overeind te krijgen.

De week er na was het tijd om vuur te leren maken met FireSticks en wat watjes. Het is toch best moeilijk om die watjes aan te krijgen, maar oefening baart kunst en lukte het toch. De leiding maakte vervolgens een groter vuur en konden we als beloning heerlijke marshmallows roosteren boven het vuur.

In week 3 stond kaart en kompas op het programma. De welpen kregen eerst uitleg over het kompas en hoe ze graden moeten schieten. Vervolgens kregen ze een opdracht waarbij ze het pad van de zeerover moesten volgen om te kijken waar hij de schat had gevonden. En toe kwam het moeilijkste onderdeel. Coördinaten. Hoe zoek je die op de kaart. Na de uitleg werd het voor iedereen wel wat duidelijker en konden ze de juiste plaats op de kaart vinden.

De laatste week van de voorbereiding stond er toch wel iets heel belangrijks op het programma. Wat is een van de belangrijkste materialen die je nodig hebt als je gaat kamperen? Een tent! In kleinere groepjes hebben de welpen geleerd hoe ze een tent op moeten zetten. Met een beetje hulp van de leiding stonden er na een uurtje werken 3 tenten op het veld waar ze zo in konden slapen. Maar dat hoefde vandaag nog niet. Dus konden ze weer netjes opgeruimd worden. En werden ze klaar gezet voor de Rimboeki.