Eenmaal per twee jaar hebben de welpen een Rimboeki weekend. Tijdens dit weekend gaan de welpen de strijd aan met de ouders, wie wint de felbegeerde Rimboeki. Om de welpen een kleine voorsprong te geven krijgen ze in de weken voorafgaand aan de Rimboeki de kans om zich goed voor te bereiden. De eerste week gingen ze leren knopen. Een platte knoop was zo gelegd, maar de mastworp is toch wat moeilijker. Toen iedereen die onder de knie had gingen we proberen een driepoot te maken. Uiteindelijk is het iedereen gelukt om een driepoot overeind te krijgen.

De week er na was het tijd om vuur te leren maken met FireSticks en wat watjes. Het is toch best moeilijk om die watjes aan te krijgen, maar oefening baart kunst en lukte het toch. De leiding maakte vervolgens een groter vuur en konden we als beloning heerlijke marshmallows roosteren boven het vuur.

In week 3 stond kaart en kompas op het programma. De welpen kregen eerst uitleg over het kompas en hoe ze graden moeten schieten. Vervolgens kregen ze een opdracht waarbij ze het pad van de zeerover moesten volgen om te kijken waar hij de schat had gevonden. En toe kwam het moeilijkste onderdeel. Coördinaten. Hoe zoek je die op de kaart. Na de uitleg werd het voor iedereen wel wat duidelijker en konden ze de juiste plaats op de kaart vinden.

De laatste week van de voorbereiding stond er toch wel iets heel belangrijks op het programma. Wat is een van de belangrijkste materialen die je nodig hebt als je gaat kamperen? Een tent! In kleinere groepjes hebben de welpen geleerd hoe ze een tent op moeten zetten. Met een beetje hulp van de leiding stonden er na een uurtje werken 3 tenten op het veld waar ze zo in konden slapen. Maar dat hoefde vandaag nog niet. Dus konden ze weer netjes opgeruimd worden. En werden ze klaar gezet voor de Rimboeki.