Scouting Fridtjof Nansen

Scouting Fridtjof Nansen staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Scouting Fridtjof Nansen is een jeugd- en jongerenvereniging in Roosendaal waar iedere week onze leden met veel enthousiasme een leuke vrijetijdsbesteding hebben. Bij Scouting Fridtjof Nansen ben je al welkom vanaf 5 jaar. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent. Ook voor jou is er een leeftijdsgroep waar je de dingen kunt doen die jij leuk vindt!

Wat doe je eigenlijk bij Scouting? Bij ons doe je zoveel dingen, dat het teveel is om hier allemaal op te noemen. Een spannende speurtocht, je eigen eten koken, pionieren, kampvuur, sport en spel, een vlot bouwen, abseilen, creatief bezig zijn, primitief kamperen ergens in Nederland of juist een internationaal kamp, we doen het allemaal en nog veel meer! Kijk maar eens op deze website, dan ontdek je wat er bij ons allemaal mogelijk is!

Heb je al zin om te beleven wat Scouting is, kom dan eens kijken bij onze groep. Je bent altijd welkom om vrijblijvend kennis te maken!

Logboek

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

Dit jaar waren de welpen op zomerkamp in Middelburg, met als thema de middeleeuwen. Een grootdeel van de activiteiten stond in het teken van dit thema. Zo hadden de welpen op zondag een middeleeuwse sportdag in een modern jasje. Hierbij moesten de welpen in team verband een hindernisbaan doorstaan om een boodschap over te brengen. De boodschap was de groepsnaam die ze de rest van de week hadden. Op maandag hebben we eerst een heerlijke wandeling gemaakt door een park met een aantal bunkers uit de tweede wereldoorlog.

`S middags hebben we het ontwerp gemaakt voor het persoonlijk schild die we later in de week zelf gingen zagen en schilderen.
De laatste dag zijn we Middelburg gaan ontdekken. We begonnen in het Zeeuws museum en vervolgde onze weg per boot door middelburg. We sloten de middag af met een wandeling door o.a. een middeleeuws straatje en het smalste straatje van middelburg. De echte afsluiting de dag was het eten bij McDonald’s.

`S avonds hadden we nog een hele gezellige bonte avond met vele leuke acts. Op vrijdag hebben we alles opgeruimd en toen was het kamp toch echt afgelopen.