Scouting Fridtjof Nansen

Scouting Fridtjof Nansen staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Scouting Fridtjof Nansen is een jeugd- en jongerenvereniging in Roosendaal waar iedere week onze leden met veel enthousiasme een leuke vrijetijdsbesteding hebben. Bij Scouting Fridtjof Nansen ben je al welkom vanaf 5 jaar. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent. Ook voor jou is er een leeftijdsgroep waar je de dingen kunt doen die jij leuk vindt!

Wat doe je eigenlijk bij Scouting? Bij ons doe je zoveel dingen, dat het teveel is om hier allemaal op te noemen. Een spannende speurtocht, je eigen eten koken, pionieren, kampvuur, sport en spel, een vlot bouwen, abseilen, creatief bezig zijn, primitief kamperen ergens in Nederland of juist een internationaal kamp, we doen het allemaal en nog veel meer! Kijk maar eens op deze website, dan ontdek je wat er bij ons allemaal mogelijk is!

Heb je al zin om te beleven wat Scouting is, kom dan eens kijken bij onze groep. Je bent altijd welkom om vrijblijvend kennis te maken!

Logboek

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

Op 25 augustus hebben de welpen samen met de andere speltakken het nieuwe seizoen geopend: overvliegen en de jaarlijkse CityChallenge. Dit jaar werd de CityChallenge in een bijzonder jasje gestoken. In plaats van een papieren mapje waar je de antwoorden op moest schrijven, konden we nu op pad met een app! Ondanks de regen van die middag, zijn we het nieuwe seizoen wel enthousiast gestart.

Tijdens deze eerste draaidag hebben we een aantal nieuwe welpen welkom mogen heten. Om elkaar goed te leren kennen, hebben we in de week daarna verschillende kennismakingsspelletjes gespeeld en aandacht besteed aan nieuwe nestjes, nestleiders en regeltjes. De welpen hebben veel samen moeten werken en leerden elkaar op deze manier goed kennen.

De rest van de draaidagen stonden in het teken van veel variatie! Zo hebben we aandacht besteed aan de Open Monumentendag op 8 september door een museum te bezoeken. We mochten ook een dagje meedraaien met een andere scoutinggroep (de Pandits) en hebben de herfst ingeleid met een spookachtig knutselwerkje: een spinnenweb gemaakt van wol met een spin erin. Naast deze activiteiten hebben we ook gewerkt met uitdagende scoutingtechnieken. Zo hebben de welpen zelf driepoten gepionierd en broodjes gebakken op een kampvuur.

Klik op de foto's boven (of klik hier) om naar het fotoalbum te gaan waar u de foto's ook kunt bekijken.