Op 25 augustus hebben de welpen samen met de andere speltakken het nieuwe seizoen geopend: overvliegen en de jaarlijkse CityChallenge. Dit jaar werd de CityChallenge in een bijzonder jasje gestoken. In plaats van een papieren mapje waar je de antwoorden op moest schrijven, konden we nu op pad met een app! Ondanks de regen van die middag, zijn we het nieuwe seizoen wel enthousiast gestart.

Tijdens deze eerste draaidag hebben we een aantal nieuwe welpen welkom mogen heten. Om elkaar goed te leren kennen, hebben we in de week daarna verschillende kennismakingsspelletjes gespeeld en aandacht besteed aan nieuwe nestjes, nestleiders en regeltjes. De welpen hebben veel samen moeten werken en leerden elkaar op deze manier goed kennen.

De rest van de draaidagen stonden in het teken van veel variatie! Zo hebben we aandacht besteed aan de Open Monumentendag op 8 september door een museum te bezoeken. We mochten ook een dagje meedraaien met een andere scoutinggroep (de Pandits) en hebben de herfst ingeleid met een spookachtig knutselwerkje: een spinnenweb gemaakt van wol met een spin erin. Naast deze activiteiten hebben we ook gewerkt met uitdagende scoutingtechnieken. Zo hebben de welpen zelf driepoten gepionierd en broodjes gebakken op een kampvuur.