Scouting staat voor uitdaging!

Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal! Kom drie keer vrijblijvend kijken en meedoen. Al vanaf 5 jaar.

Contact

Neem contact op met Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal, wij geven graag antwoord op uw vragen. 

Afgelopen december hebben de Explorers een survival weekend gehad. Gedurende dit weekend moesten zij met volle bepakking een uitdagende route lopen. Er werd gebruik gemaakt van diverse technieken om zo gezamenlijk naar het eindpunt te komen, zoals GPS-Route, Oleaat, Strippentocht en vele vele andere technieken. Het was een koud weekend, dus warme kleding en slaapspullen waren zeker geen overbodige luxe. 

 

Klik op de foto's om naar het fotoalbum te gaan en meer foto's te bekijken. 

De leden zijn op Zaterdagochtend in alle vroegte te voet vertrokken richting het Station in Roosendaal.

Hier moesten ze met de bus richting het Oranjeplein in Zundert zien te komen, hiervoor was een kort ritje in Bus 312 nodig en een lang stuk in de altijd gezellige buurtbus. (kaartjes mede mogelijk gemaakt door een vriendelijke man/vrijwilliger van onze groep)

Op het Oranjeplein werden de leden op gewacht door hun altijd vrolijke begeleiding. De leden kregen een filmpje te zien met hierin het eerste gedeelte van de route. Door het onthouden van herkenningspunten moesten zij de route na zien te lopen. Tijdens dit gedeelte was er uiteraard een gelegenheid om af en toe wat te drinken en te eten.

Eenmaal aangekomen op het eerste punt kregen zij een nieuwe route uitgedeeld. Door het slechte/koude weer hebben we de route iets ingekort en kregen ze een oleaat mee naar het volgende punt. Dit was het eindpunt voor die dag. Na een kleine 23 kilometer was de energie er wel een beetje uit. Op de overnachtingsplek hebben ze gekookt en hierna bij het kampvuur genoten van hun welverdiende rust. Na een korte en bizar koude nacht was het tijd voor het bereiden van een voedzaam ontbijt. Eieren met spek was dan ook de gekozen maaltijd. 

Hierna werden ze beloond met het feit dat ze tenten mochten afbreken en het terrein opruimen. Toen dit allemaal achter de rug was kregen ze een nieuwe route voor die dag. Een leuke, spannende en uitdagende strippentocht stond op het programma. Gedurende deze 9 kilometer lange route door het bijna heuvelachtige landschap van Roosendaal/Schijf zat de motivatie er goed in. Eenmaal aangekomen op het eindpunt zijn we gezamenlijk terug gereden naar de Fram, alwaar de volgende verrassing ze te wachten stond. Namelijk een lekker bakje warme chocomelk en een bus vol met tenten en andere benodigdheden van het weekend die nog even opgeruimd mochten worden. 

Het was een geslaagd weekend. Op naar de volgende! 

Onze dank gaat ook uit naar Willy en Cor Suijkerbuijk voor het beschikbaar stellen van hun tuin en sanitaire voorzieningen (en koffie voor de leiding)