door Liz;

Scoutingkamp 2018 met de Explorers van Scouting Fridtjof Nansen. Thuis je spullen voor een week in een – achteraf gezien veel te kleine – hike tas proppen en hopen dat je genoeg bij je hebt, om vervolgens op het station van Essen afgezet te worden door je ouders – waar de ene ouder sneller wegging dan de andere – en in de trein te stappen richting Sint-Joris-Weert. Eenmaal op kampterrein aangekomen zijn we de tenten gaan opzetten, wat echt heel snel en op een goede manier gefikst was (of toch niet). ’s Avonds rond het kampvuur – dat we niet hadden door het stookverbod – was het vrij… stil. Of gewoon HEEL ERG STIL, dus was het “lekker weer he” en waren er “mooie bomen”, zoals de leiding bleef herhalen om de stilte te breken. Op den duur zijn we spellen zoals bus driver en piccolo gaan spelen – met water en frisrank voor ons als leden natuurlijk –, waardoor de sfeer opleefde en alle avonden heel gezellig zijn afgesloten!

We hebben dingen gedaan zoals korte wandelingen (vanwege de warmte heeft de leiding ze jammer genoeg in moeten korten), klimmen in een klimbosje op het kampterrein – waar we een andere scoutinggroep ontmoet hebben waarmee we nog een paar avonden hebben opgetrokken –, we zijn naar het medisch museum in Leuven geweest (grote aanrader), we hebben gezwommen, we hebben in Leuven rondgehangen, we zijn naar het Begijnenhof van Leuven geweest, hebben veel met het openbaar vervoer gereisd, hebben gelachen om elkaars grappige verhalen in het logboek, een woordenlijst gemaakt met al onze typische uitspraken op kamp – zoals “megga” en “Liziakie” – maar het beste van alles: lekker op ons gemak gedaan. Geen stress, geen verplichtingen, gewoon lekker. rustig. aan. We hebben iedere dag lekker gegeten, iedere dag veel leuke dingen gedaan en het iedere dag meggagezellig gehad!

Het is zeker voor herhaling vatbaar, dus op naar zomerkamp 2019 in… Warschau!

Video's