Scouting Fridtjof Nansen

Scouting Fridtjof Nansen staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Scouting Fridtjof Nansen is een jeugd- en jongerenvereniging in Roosendaal waar iedere week onze leden met veel enthousiasme een leuke vrijetijdsbesteding hebben. Bij Scouting Fridtjof Nansen ben je al welkom vanaf 5 jaar. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent. Ook voor jou is er een leeftijdsgroep waar je de dingen kunt doen die jij leuk vindt!

Wat doe je eigenlijk bij Scouting? Bij ons doe je zoveel dingen, dat het teveel is om hier allemaal op te noemen. Een spannende speurtocht, je eigen eten koken, pionieren, kampvuur, sport en spel, een vlot bouwen, abseilen, creatief bezig zijn, primitief kamperen ergens in Nederland of juist een internationaal kamp, we doen het allemaal en nog veel meer! Kijk maar eens op deze website, dan ontdek je wat er bij ons allemaal mogelijk is!

Heb je al zin om te beleven wat Scouting is, kom dan eens kijken bij onze groep. Je bent altijd welkom om vrijblijvend kennis te maken!

Logboek

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

De Bevers hebben de afgelopen weer een divers programma gehad. Zo zijn de bevers op bezoek geweest bij Noa waar ze verkleedspelletjes hebben gedaan en een mooie kleurplaat gemaakt. De week erop stond een actief programma op de planning, rennend memory. Op en rond het gebouw hing het ene memory kaartje en de bever hadden de andere op hun antwoordvel. Vonden ze een memory dan wisten ze welk figuur en bij de memory getekend moest worden. Dit konden ze doen bij de leiding waar de 4 verschillende kleuren waren om het figuurtje na te maken. Goed zoeken en goed onthouden wat je zag bij je memory.

Een andere opkomst hebben de bevers na een verhaal over Bas Bos en de boomhut voor Stuiter zelf een boomhut gemaakt met leiding, daarna was er nog tijd over voor een kampvuurtje met marshmallows.

Daarna was het erg druk op de zaterdag, we hadden namelijk kinderen die kwamen kijken bij de scouting met Sjors Sportief. Samen met de nieuwe kinderen hebben een rondleiding gedaan door Hotsjietonia. Waar we bij elke bewoner een kort spelletje speelden, een diverse middag, en we hebben niet eens alle bewoners kunnen bezoeken.

Meer foto's van de Bever programma's vindt je in het fotoalbum.