Scouting Fridtjof Nansen

Scouting Fridtjof Nansen staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Scouting Fridtjof Nansen is een jeugd- en jongerenvereniging in Roosendaal waar iedere week onze leden met veel enthousiasme een leuke vrijetijdsbesteding hebben. Bij Scouting Fridtjof Nansen ben je al welkom vanaf 5 jaar. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent. Ook voor jou is er een leeftijdsgroep waar je de dingen kunt doen die jij leuk vindt!

Wat doe je eigenlijk bij Scouting? Bij ons doe je zoveel dingen, dat het teveel is om hier allemaal op te noemen. Een spannende speurtocht, je eigen eten koken, pionieren, kampvuur, sport en spel, een vlot bouwen, abseilen, creatief bezig zijn, primitief kamperen ergens in Nederland of juist een internationaal kamp, we doen het allemaal en nog veel meer! Kijk maar eens op deze website, dan ontdek je wat er bij ons allemaal mogelijk is!

Heb je al zin om te beleven wat Scouting is, kom dan eens kijken bij onze groep. Je bent altijd welkom om vrijblijvend kennis te maken!

Logboek

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

Het scouting seizoen 2016/2017 is weer geopend met het overvliegen van leden en de City Challenge. Elk jaar aan het beging van het seizoen vliegen de leden over die te oud zijn geworden voor hun speltak naar hun nieuwe speltak. Dit gebeurd altijd op ceremoniële wijze, dit jaar moesten de overvliegers een touwbrug overklimmen om bij hun nieuwe speltak te komen. Daar werden ze verwelkomd door overige leden van de speltak.

Na het overvliegen begon de jaarlijkse strijd om de City Challenge Trofee, welke al 3 jaar achtereen is gewonnen door de welpenspeltak. De City Challenge is een speurtocht door het centrum van Roosendaal, waarbij de deelnemers op zoek moeten antwoorden op vragen en foto's. Deze zoektocht bestond uit 3 delen, elk deel konden ze krijgen door de "personen" in witte jassen te vinden die een gouden envelop voor hun hadden. Aan het einde was het nog best spannend, maar ook dit jaar werd de City Challenge weer gewonnen door de welpen speltak, de scouts werden met een groepje eervol tweede.