Scouting Fridtjof Nansen

Scouting Fridtjof Nansen staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Scouting Fridtjof Nansen is een jeugd- en jongerenvereniging in Roosendaal waar iedere week onze leden met veel enthousiasme een leuke vrijetijdsbesteding hebben. Bij Scouting Fridtjof Nansen ben je al welkom vanaf 5 jaar. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent. Ook voor jou is er een leeftijdsgroep waar je de dingen kunt doen die jij leuk vindt!

Wat doe je eigenlijk bij Scouting? Bij ons doe je zoveel dingen, dat het teveel is om hier allemaal op te noemen. Een spannende speurtocht, je eigen eten koken, pionieren, kampvuur, sport en spel, een vlot bouwen, abseilen, creatief bezig zijn, primitief kamperen ergens in Nederland of juist een internationaal kamp, we doen het allemaal en nog veel meer! Kijk maar eens op deze website, dan ontdek je wat er bij ons allemaal mogelijk is!

Heb je al zin om te beleven wat Scouting is, kom dan eens kijken bij onze groep. Je bent altijd welkom om vrijblijvend kennis te maken!

Logboek

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

Afgelopen zaterdag tijdens de nieuwjaarsborrel ontving Aad van onze voorzitter Rien het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland. Het is 4de waarderingsteken dat in het 70 jarige bestaan van Scouting Fridtjof Nansen is uitgereikt aan een van onze leden.  Daarnaast ontvingen Nick en Joeri ook hun insigne voor gekwalificeerd leiding.

Het bronzen waarderingsteken wordt door scouting Nederland toegekend aan leden met een uitzonderlijke staat van dienst. Voor Aad Oosterbaan zijn die verdiensten bij scouting FN uitgevoerd. Hij begon als jeugdlid op 11 jarige leeftijd en is door gegroeid naar speltakleiding. Eerst bij de Verkenners/Scouts en inmiddels bij de Explorers. Daarnaast is hij actief als materiaal meester, regelt hij de verhuur van het gebouw, is praktijkbegeleider voor nieuwe leiding en voor de diverse groepsactiviteiten altijd enthousiast te krijgen en bereidt zich in te zetten. Als die zaken op een rijtje gedurende een groot aantal jaren maakten dat een waarderingsteken werd toegekend aan Aad. Aad was zeer verbaasd en (bijna) sprakeloos van al die eer. Vol trots nam hij de oorkonde en de daarbij behorende speld in ontvangst.

Nick en Joeri hebben het afgelopen jaren een tweetal module weekenden bijgewoond waar ze alle modules hebben gehad voor gekwalificeerd leiding. Daarnaast hebben ze zich ontwikkelt op hun persoonlijke competenties en daarom mogen ze zich vanaf nu gekwalificeerd leiding noemen en het bijbehorende insigne op hun blouse dragen.

Wij feliciteren Aad met het behalen van zijn bronzen waarderingsteken, en Nick en Joeri met het behalen van gekwalificeerd leiding.