Zaterdag 2 september - is het Scouting seizoen voor de leden van Scouting Fridtjof Nansen weer begonnen. Zoals jaarlijks staat de eerste draaidag in het teken van het overvliegen en het City Challenge. Met alle leden in carree werd het scouting seizoen geopend. Tevens een mooi moment om onze materiaal meester extra te bedanken voor alle klusjes die afgelopen in en om het gebouw zijn gedaan. Daarnaast ontvingen Jolanda, Casper en Wouter hun kwalificaties voor leiding geven.

Met de opening achter ons, was het tijd voor het overvliegen van de oudere leden naar hun nieuwe speltak. Alle leden die te oud zijn geworden voor hun speltak vliegen over naar hun nieuwe speltak. Dit jaar deden we dat in een nieuwe vorm. De overvlieger start in zijn oude speltak en probeert daar uit te ontsnappen, vervolgens start hij het parcours, gaat onder het zeil en slingert door het fontein, waarna hij door zijn nieuwe leiding op brancard naar de nieuwe speltak wordt gedragen en welkom wordt geheten door alle leden. Deze nieuwe manier van overvliegen leverde spectaculaire beelden op van de overvliegers.

Na het overvliegen was het weer tijd voor de City Challenge, een quiz door het centrum van Roosendaal waar de speltakken onderling strijden voor een City Challenge trofee, welke al een aantal jaren achtereen door de welpen is gewonnen. Ook dit jaar waren de vragen weer divers en had jong en oud plezier tijdens zijn tocht door het centrum op zoek naar antwoorden en rondlopende jokers.

Al met al bleek het een spannende strijd te zijn geworden, maar dit jaar staat de trofee voor het niet meer in het welpenlokaal, want de Explorers wonnen de City Challenge 2017.

Na de City Challenge was er nog tijd voor een groepsfoto met alle aanwezige leden en konden we de start van het seizoen geslaagd afsluiten.

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met scouting, stroom dan nu in bij de speltak van jouw leeftijd. Klik hier om je op te geven voor gratis proefdraaien.