Scouting Fridtjof Nansen

Scouting Fridtjof Nansen staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Scouting Fridtjof Nansen is een jeugd- en jongerenvereniging in Roosendaal waar iedere week onze leden met veel enthousiasme een leuke vrijetijdsbesteding hebben. Bij Scouting Fridtjof Nansen ben je al welkom vanaf 5 jaar. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent. Ook voor jou is er een leeftijdsgroep waar je de dingen kunt doen die jij leuk vindt!

Wat doe je eigenlijk bij Scouting? Bij ons doe je zoveel dingen, dat het teveel is om hier allemaal op te noemen. Een spannende speurtocht, je eigen eten koken, pionieren, kampvuur, sport en spel, een vlot bouwen, abseilen, creatief bezig zijn, primitief kamperen ergens in Nederland of juist een internationaal kamp, we doen het allemaal en nog veel meer! Kijk maar eens op deze website, dan ontdek je wat er bij ons allemaal mogelijk is!

Heb je al zin om te beleven wat Scouting is, kom dan eens kijken bij onze groep. Je bent altijd welkom om vrijblijvend kennis te maken! 

 

 

 

Logboek

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal! Kom drie keer vrijblijvend kijken en meedoen. Al vanaf 5 jaar.

Contact

Neem contact op met Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal, wij geven graag antwoord op uw vragen. 

Zaterdag 2 september - is het Scouting seizoen voor de leden van Scouting Fridtjof Nansen weer begonnen. Zoals jaarlijks staat de eerste draaidag in het teken van het overvliegen en het City Challenge. Met alle leden in carree werd het scouting seizoen geopend. Tevens een mooi moment om onze materiaal meester extra te bedanken voor alle klusjes die afgelopen in en om het gebouw zijn gedaan. Daarnaast ontvingen Jolanda, Casper en Wouter hun kwalificaties voor leiding geven.


Met de opening achter ons, was het tijd voor het overvliegen van de oudere leden naar hun nieuwe speltak. Alle leden die te oud zijn geworden voor hun speltak vliegen over naar hun nieuwe speltak. Dit jaar deden we dat in een nieuwe vorm. De overvlieger start in zijn oude speltak en probeert daar uit te ontsnappen, vervolgens start hij het parcours, gaat onder het zeil en slingert door het fontein, waarna hij door zijn nieuwe leiding op brancard naar de nieuwe speltak wordt gedragen en welkom wordt geheten door alle leden. Deze nieuwe manier van overvliegen leverde spectaculaire beelden op van de overvliegers.

Na het overvliegen was het weer tijd voor de City Challenge, een quiz door het centrum van Roosendaal waar de speltakken onderling strijden voor een City Challenge trofee, welke al een aantal jaren achtereen door de welpen is gewonnen. Ook dit jaar waren de vragen weer divers en had jong en oud plezier tijdens zijn tocht door het centrum op zoek naar antwoorden en rondlopende jokers.

Al met al bleek het een spannende strijd te zijn geworden, maar dit jaar staat de trofee voor het niet meer in het welpenlokaal, want de Explorers wonnen de City Challenge 2017.

Na de City Challenge was er nog tijd voor een groepsfoto met alle aanwezige leden en konden we de start van het seizoen geslaagd afsluiten.

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met scouting, stroom dan nu in bij de speltak van jouw leeftijd. Klik hier om je op te geven voor gratis proefdraaien.

Foto's