Zaterdag 7 oktober was er de gezamenlijke installatie van leden bij hun nieuwe speltak. Bij het begin van het seizoen zijn er veel leden overgevlogen naar hun nieuwe speltak en dat betekent dat ze opnieuw geïnstalleerd worden bij de nieuwe speltak. Daarnaast werden er ook twee nieuwe leiding installeert, Jeske bij de Welpen en Nick G. bij de Scouts. Zij werden geïnstalleerd door Aad.

Tijdens de installatie geef je de linkerhand aan je leiding, deze handdruk wordt verzegeld met de Scouting Nederland vlag waarna je samen de belofte opzegt welke hoort bij je speltak en functie. Daarna wordt je welkom geheten in je nieuwe speltak en mag je ook officieel het Scouting Nederland teken, het Speltakteken en het Scouting Fridtjof Nansen naambandje op je ScoutFit dragen. Op deze manier is het voor andere scouts herkenbaar uit welk land je komt, welke speltak je zit en bij welke scoutinggroep je hoort.

Weet je niet meer precies waar je insignes horen? Ook dat vind je op onze website, scoutingfn.nl/insignes.