Ook dit jaar heeft scouting Fridtjof Nansen zijn jaarlijkse Midwintertocht gehouden, een gezellige  wandeltocht voor ouders verzorgers en leden.

Dit jaar stond de tocht in de bossen van Rucphen volledig in het teken van de diverse sprookjes van Disney.

Klik op de foto voor het hele album.

Vanaf de startplaats werden de deelnemers door de tovenaar van Fantasia op hun sprookjes zoektocht voorbereid. Ze kregen een tas mee met hierin diverse voorwerpen en aanwijzingen die zij tijdens hun tocht nodig zouden hebben om op de posten de opdrachten te kunnen vervullen.

De tocht werd gelopen aan de hand van diverse route technieken. Zoals diverse puzzles, led-lampjes en richtingbordjes alwaar konijnen en wolven de weg wezen om er zo voor te zorgen dat de deelnemers bij de diverse sprookjes terecht kwamen.

Bij ieder sprookjes moest er een kleine opdracht uitgevoerd worden zoals, koekhappen bij Winny de Pooh, klimmen naar de klok en snoepketel bij Peter Pan, eten en drinken aan tafel van de Mad Hatter, zingen bij Elza en Anna en dansen bij Beauty en de Beast.

Eenmaal aangekomen op het eindpunt stond er als afsluiting warme soep, warme chocomelk en gluhwijn. Ondanks de koude en later op de avond lichte sneeuw was het mooie opkomst. Tot volgend jaar!