Scouting staat voor uitdaging!

Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal! Kom drie keer vrijblijvend kijken en meedoen. Al vanaf 5 jaar.

Contact

Neem contact op met Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal, wij geven graag antwoord op uw vragen. 

Op 25 augustus heeft Scouting Fridtjof Nansen het nieuwe Scouting seizoen geopend met alle leden. Het seizoen werd traditioneel gestart met het overvliegen en de aansluitende City Challenge. 

Bij het overvliegen 'vliegen' de oudste leden uit de speltak over naar hun nieuwe speltak. De overvlieger start in het midden van een kring van zijn huidige speltak en probeert hier uit te ontsnappen, vervolgens gaat hij door een parcours en wordt door de leiding van zijn nieuwe speltak ontvangen. 

Klik op de foto om naar het album te gaan.

Na het overvliegen was het tijd voor de jaarlijks terugkerende City Challenge, vorig jaar gewonnen door de Explorers, echter wilde de Bevers, Welpen en Scouts dit jaar ook graag de wisseltrofee in hun lokaal hebben dit seizoen. Anders dan anders aan de City Challenges was dat de vragen dit jaar in een App stonden. Met smartphone in de hand gingen de pad in het centrum van Roosendaal. In de App waren foto's van de binnenstad te zien, of beter gezegd detail foto's. Bij elke foto hoorde een vraag die beantwoord kon worden in de buurt van de locatie van de foto. Na zes foto's kwam je bij een post uit waar je een extra opdracht kon uitvoeren, zoals een selfie met je groep en de bloembakken. Met meer dan genoeg foto's om te zoeken en bijbehorende vragen om te beantwoorden had iedereen bijna te weinig tijd om alle foto's te vinden. Eenmaal terug op de Scouting werd de uitslag bekent gemaakt. Wederom hadden de Explorers gewonnen, Welpen waren eervol tweede en de Bevers hadden verrassend de derde plaats behaald. Volgend seizoen weer een kans voor de andere speltakken op de wisseltrofee. 

Video overvliegen 2018