Scouting staat voor uitdaging!

Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal! Kom drie keer vrijblijvend kijken en meedoen. Al vanaf 5 jaar.

Contact

Neem contact op met Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal, wij geven graag antwoord op uw vragen. 

Elke twee jaar is er een groepsweekend waar we met de gehele scoutinggroep samen op kamp gaan. Dit seizoen stond er weer een groepsweekend op de planning bij de Rucphense Heide. Het thema van dit was Wie is de Meeuw! Er waren namelijk meeuwen onder ons die spellentjes willen laten mislukken. Aan iedereen de taak om zo goed mogelijk hun best te doen bij de spellentjes en de Meeuwen te ontmaskeren.

Maar voordat de zoektocht naar de Meeuwen begon, werden de nieuwe en overgevlogen leden geinstalleerd bij hun speltak. Daarna volgende een eerste video bericht van de Meeuw en een speurtocht op en rond het terrein. Hierbij werden de eerste Meeuros verdiend. Want er waren meerdere groepen die onderling streden voor Meeuwen Troffee maar elk groepje had ook zijn eigen Meeuw. 

 

Groepje 1

Groepje 2

Groepje 3

Groepje 4

Tijdens de speurtocht waren de Meeuwen ze diverse keren te slim af, maar elk groepje had een aantal meeuros verzameld.

De volgende ochtend begon met een opstakel uitdaging, het perfecte spel voor een Meeuw om dwars te zitten. De eerste opdracht was verplaatsen van een lege waterton zonder deze aan te raken. 

En verschillende andere opdrachten met de materialen die de groepjes mee moeten sjouwen. 

's Middags was een spel met portofoon waarbij er verschillende opdrachten uitgevoerd moesten worden alvorens ze meeuros verdiende. 

De zondag was er een tocht door bossen waarbij ze bij elke post een juist onderdeel moesten meenemen wat voor hun verzameling. Zo waren er deur onderdelen, kerst attributen. Onderweg hingen de meeuros nog aan de bomen. 

Eenmaal terug op het kampterrein was er de afsluiting en was er voor iedereen een kamplintje voor op zijn/haar Scouting blouse. 

Klik op de foto's om naar het fotoalbum te gaan.