Scouting Fridtjof Nansen

Scouting Fridtjof Nansen staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Scouting Fridtjof Nansen is een jeugd- en jongerenvereniging in Roosendaal waar iedere week onze leden met veel enthousiasme een leuke vrijetijdsbesteding hebben. Bij Scouting Fridtjof Nansen ben je al welkom vanaf 5 jaar. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent. Ook voor jou is er een leeftijdsgroep waar je de dingen kunt doen die jij leuk vindt!

Wat doe je eigenlijk bij Scouting? Bij ons doe je zoveel dingen, dat het teveel is om hier allemaal op te noemen. Een spannende speurtocht, je eigen eten koken, pionieren, kampvuur, sport en spel, een vlot bouwen, abseilen, creatief bezig zijn, primitief kamperen ergens in Nederland of juist een internationaal kamp, we doen het allemaal en nog veel meer! Kijk maar eens op deze website, dan ontdek je wat er bij ons allemaal mogelijk is!

Heb je al zin om te beleven wat Scouting is, kom dan eens kijken bij onze groep. Je bent altijd welkom om vrijblijvend kennis te maken!

Logboek

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

Elke twee jaar is er een groepsweekend waar we met de gehele scoutinggroep samen op kamp gaan. Dit seizoen stond er weer een groepsweekend op de planning bij de Rucphense Heide. Het thema van dit was Wie is de Meeuw! Er waren namelijk meeuwen onder ons die spellentjes willen laten mislukken. Aan iedereen de taak om zo goed mogelijk hun best te doen bij de spellentjes en de Meeuwen te ontmaskeren.

Maar voordat de zoektocht naar de Meeuwen begon, werden de nieuwe en overgevlogen leden geinstalleerd bij hun speltak. Daarna volgende een eerste video bericht van de Meeuw en een speurtocht op en rond het terrein. Hierbij werden de eerste Meeuros verdiend. Want er waren meerdere groepen die onderling streden voor Meeuwen Troffee maar elk groepje had ook zijn eigen Meeuw.

Groepje 1

Groepje 2

Groepje 3

Groepje 4

Tijdens de speurtocht waren de Meeuwen ze diverse keren te slim af, maar elk groepje had een aantal meeuros verzameld.

De volgende ochtend begon met een opstakel uitdaging, het perfecte spel voor een Meeuw om dwars te zitten. De eerste opdracht was verplaatsen van een lege waterton zonder deze aan te raken.

En verschillende andere opdrachten met de materialen die de groepjes mee moeten sjouwen.

's Middags was een spel met portofoon waarbij er verschillende opdrachten uitgevoerd moesten worden alvorens ze meeuros verdiende.

De zondag was er een tocht door bossen waarbij ze bij elke post een juist onderdeel moesten meenemen wat voor hun verzameling. Zo waren er deur onderdelen, kerst attributen. Onderweg hingen de meeuros nog aan de bomen.

Eenmaal terug op het kampterrein was er de afsluiting en was er voor iedereen een kamplintje voor op zijn/haar Scouting blouse.

Klik op de foto's om naar het fotoalbum te gaan.