Maatschappelijke stage bij Scouting Fridtjof Nansen

Iedere scholier krijgt er wel mee te maken: de maatschappelijke stage. Sommige scholieren gaan aan de slag in peuterspeelzalen, bejaardentehuizen of sociale werkplaatsen. Maar je kunt natuurlijk ook bij Scouting terecht!

Vanaf 2011 is de maatschappelijke stage verplicht voor alle leerlingen die vanaf dat schooljaar instromen in het voortgezet onderwijs. Maatschappelijke stage vormt een onderdeel van het onderwijsprogramma, maar is niet bedoeld als oriëntatie of voorbereiding op een beroep. Het doel van de maatschappelijke stage is dat alle jongeren tijdens hun schooltijd op een leuke en leerzame manier kennismaken met vrijwilligerswerk. Persoonlijke ontwikkeling en iets doen voor een ander staan hierbij voorop. En waar kun je dan beter terecht dan bij Scouting?!

Stage bij Scouting Fridtjof Nansen

Kom je maatschappelijke stage lopen bij scouting Fridtjof Nansen, wij bieden een stageplek voor jongeren vanaf 15 jaar. Je ondersteund onze leiding bij de Bevers en/of Welpen speltak. Samen met de bestaande leiding ervaar hoe het is om een scouting groep te leiden en wat er allemaal bij komt kijken om een middag vol uitdaging, outdoor, code, spel, team en samenwerking te programmeren.

Uiteindelijk zal je zelf of samen met iemand anders ook een programma voorbereiden en uitvoeren voor een of meerdere speltakken.

Een maatschappelijke stage bij Scouting Fridtjof Nansen is uitdagend variërend en vooral leerzaam. Op zoek naar meer informatie, mail naar