Explorers

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting explorers genoemd. Explorers organiseren hun eigen activiteiten in binnen- en buitenland en gaan bijvoorbeeld kanoën in de Ardennen of zeilen in Zeeland. Deze speltak is dan ook zeer zelfstandig en leert goed om te gaan met verantwoordelijkheden. Je herkent de Explorers herken je aan hun brique ScoutFit blouse en natuurlijk dragen ze een das. Ook bij activiteiten van de Regio en vanuit het Landelijke Bureau zijn veelal de Explorers van de partij. Zij zijn immers de oudsten en mogen aan zowat alle gezamenlijke activiteiten deelnemen. Zo gaan er jaarlijks enkele Explorers op HIT (Hike-, interesse- en Trappers-kampen), en doen ze mee aan verschillende regionale activiteiten.

Thema

Explorers hebben geen vast thema. Zij bepalen samen met hun (bege)leiding voor een groot deel hun eigen programma. Alles wat met uitdagingen heeft te maken zijn ze wel voor te vinden.

Zomerkamp

Aan het einde van het seizoen gaan de Explorers op zomerkamp, over het algemeen gaan zij altijd het verste weg, België, Luxemburg of  Duitsland zijn geen onbekende bestemmingen voor hun. Zij bepalen grotendeels hun eigen kampprogramma samen met de begeleiding, op deze manier leren ze al waar je op moet letten bij het organiseren van zomerkamp als ze later zelf leiding zijn.

(Bege)leiding

De leidingteam van de explorers bestaat uit Aad en Casper (teamleider).

Tijden

De explorer speltak draait op iedere zaterdag van het scouting seizoen van 14:00 uur tot 17:00 in ons clubgebouw de Fram, aan de Boulevard Antverpia 9b.

Scoutfit

Als bever draag je je ScoutFit Uniform, dit uniform heeft voor elke speltak een ander kleur, zo hebben de bevers een rode blouse, de welpen een groene blouse, de scouts een beige blouse en de explorers een brique blouse. De leiding draagt de kleur blouse van de speltak waar hij/zij leiding geeft.

Je scouting uniform heeft ook nog een das, bij ons heeft de das het schotse motief Balmoral, en je hebt een dasring nodig om je das vast te knopen.

Voor je installatie heb je dus de volgende onderdelen nodig:

ScoutFit blouse (kindermaat)

www.scoutshop.nl/nieuw-bij-scouting/explorers/12.html

ScoutFit blouse

(volwassenmaat)

www.scoutshop.nl/nieuw-bij-scouting/explorers/12.html

Das Schots, kleur Balmoral

www.scoutshop.nl/nieuw-bij-scouting/explorers/012.html

Klassieke gevlochten dasring of

www.scoutshop.nl/nieuw-bij-scouting/explorers/05000.html

Of kies,

Persoonlijke unieke handgeschreven dasring met naam

Bestellen kan bij de welpenleiding persoonlijk of via , vermeld duidelijk welke naam er op moet.