Groepskamp 2022

Iedere 2 jaar organiseren wij een kamp voor de hele groep. 3 dagen lang met alle speltakken op 1 groot kamp. 

Dit jaar zijn waren we te gast bij Scouting Ossendrecht.

We begonnen vrijdagavond met de opening en de installatie van de overgevlogen. Vervolgens hebben de leden in samengestelde groepjes een geluidenspel gespeeld. Tijdens het spel werden de leden aangesproken door duistere leden van de Maffia. Deze hebben de leden om hulp gevraagd voor een grootscheepse bankoverval. 

Op het terrein stond een bank met daarin een mooie schat die de maffia graag in handen zou krijgen.

Op zaterdag na het ontbijt was het tijd voor een tweetal uitdagende spellen. Deze spellen waren een smokkelspel en een SMS zoek spel. Met deze 2 spellen hebben de leden een hoop geld verdiend en een aantal vreemde codes ontcijferd. Niet wetende dat ze deze 2 dingen goed konden gebruiken voor de bankoverval was het al snel tijd voor de lunch.

Na de lunch hebben ze nog 2 spellen gespeeld. Een parkourspel waarbij snelheid en behendigheid goed van pas kwam en een looptocht door de omgeving. Met deze 2 spellen hebben de leden een berg sleutels gekregen en een routekaart. Ook deze 2 attributen bleken zondag behoorlijk van pas te komen voor de overval. 

Op zondag was het dan zover. De bankoverval. Met het geld hebben ze de bewakers weten om te kopen waardoor ze toegang hadden tot de bank. Maar liefst 44 sleutels waren er verzameld op zaterdag. Helaas waren er maar 4 nodig om te bank te openen. Maar welke? Na een hoop mislukte pogingen hebben de leden alle sloten weten te openen. Eenmaal in de bank vonden ze een kluisje met hieraan een vreemd cijferslot. Zouden dan de codes van zaterdag nodig zijn? Jazeker. Na het oplossen van een aantal sommen hebben ze ook dit slot weten te kraken. 

Maar nu. Nu hadden ze een kluis, maar was die maffia? Gelukkig hebben ze zaterdag een kaart gevonden waarmee ze uiteindelijk de locatie van de vluchtauto hebben gevonden. 

Eenmaal aangekomen op de locatie stond er een vluchtauto te wachten en de maffia om de kluis in de laden. Helaas voor de maffia was 1 van de leiding een undercover agent die geinfiltreerd was in de groep om de maffia op te sporen. Dankzij onze leden is zijn plan gelukt. De maffia is vervolgens gearresteerd. Als beloning mochten de leden de inhoud van de kluis houden. Een zakje met een mooi insigne, goudstukken en diamanten waren de schat. 

Al met al kijken we terug op een mooi kamp. Over 2 jaar gaan we dit zeker weer doen. 

« van 3 »