Fram is voorzien van centrale verwarming

Het is eindelijk zover op 14 oktober 2017 werd de centrale verwarmingsinstallatie voor het eerst aangezet in ons clubgebouw de Fram. C.A.S. Techniek heeft het project aanleg cv-installatie geleid met hulp van ons eigen klusteam. Daarvoor ontvingen we eerder dit jaar al van het Coöperatiefonds Rabobank Zuidwest-Brabant een cheque voor de aanleg van de cv-installatie. 

Afgelopen winter hielden we ons gebouw nog warm met gaskachels, deze waren hoog in verbruikskosten. Daarbij waren ze ook al de nodige jaren oud en waren er in de omgeving van Roosendaal nog maar handje vol gecertificeerd monteurs voor het onderhoud van onze gaskachels. Maar de belangrijkste reden voor de vervanging van de oude gaskachels was de veiligheid. De gaskachels mochten nooit 's nachts aanstaan in verband met koolstofmonoxide vergiftiging. Dat zorgde altijd voor koude nachten tijdens een overnachting in ons clubgebouw tijdens weekendjes voor leden en leiding. 

Wij zijn het Rabobank Coöperatiefonds dan ook zeer dankbaar dat wij deze cheque hebben ontvangen waardoor wij veel sneller dan gehoopt het geld voor de aanleg van een cv-installatie bij elkaar hadden. Inmiddels draait de cv-installatie al een geruime maand als een zonnetje, zaterdagochtend is het aangenaam als we het gebouw openen. Tijdens overnachtingen in ons clubhuis liggen we er nu ook 's nachts aangenaam bij. 

Rabobank Zuidwest Brabant

C.A.S. Techniek

 

11 leden & 2 leiding geïnstalleerd bij Scouting FN

Zaterdag 7 oktober was er de gezamenlijke installatie van leden bij hun nieuwe speltak. Bij het begin van het seizoen zijn er veel leden overgevlogen naar hun nieuwe speltak en dat betekent dat ze opnieuw geïnstalleerd worden bij de nieuwe speltak. Daarnaast werden er ook twee nieuwe leiding installeert, Jeske bij de Welpen en Nick G. bij de Scouts. Zij werden geïnstalleerd door Aad.

Tijdens de installatie geef je de linkerhand aan je leiding, deze handdruk wordt verzegeld met de Scouting Nederland vlag waarna je samen de belofte opzegt welke hoort bij je speltak en functie. Daarna wordt je welkom geheten in je nieuwe speltak en mag je ook officieel het Scouting Nederland teken, het Speltakteken en het Scouting Fridtjof Nansen naambandje op je ScoutFit dragen. Op deze manier is het voor andere scouts herkenbaar uit welk land je komt, welke speltak je zit en bij welke scoutinggroep je hoort.

Weet je niet meer precies waar je insignes horen? Ook dat vind je op onze website, scoutingfn.nl/insignes.

Lees meer...

Crowd Funding

Op 22 April heeft de gemeente besloten zijn vastgoedportefeuille te gaan verkleinen.

Onder andere zal ons gebouw verkocht  worden door de gemeente. Om er voor te zorgen dat onze Scouting Groep nog jaren van een onderkomen verzekerd is, zijn wij voornemens het pand te kopen van de gemeente.

 

http://gofundme.com/defram

Lees meer...

Scouting Seizoen Spetterend geopend!

Zaterdag 2 september - is het Scouting seizoen voor de leden van Scouting Fridtjof Nansen weer begonnen. Zoals jaarlijks staat de eerste draaidag in het teken van het overvliegen en het City Challenge. Met alle leden in carree werd het scouting seizoen geopend. Tevens een mooi moment om onze materiaal meester extra te bedanken voor alle klusjes die afgelopen in en om het gebouw zijn gedaan. Daarnaast ontvingen Jolanda, Casper en Wouter hun kwalificaties voor leiding geven.

Lees meer...

Overvliegen en City Challenge

Het scouting seizoen 2016/2017 is weer geopend met het overvliegen van leden en de City Challenge. Elk jaar aan het beging van het seizoen vliegen de leden over die te oud zijn geworden voor hun speltak naar hun nieuwe speltak. Dit gebeurd altijd op ceremoniële wijze, dit jaar moesten de overvliegers een touwbrug overklimmen om bij hun nieuwe speltak te komen. Daar werden ze verwelkomd door overige leden van de speltak.

Na het overvliegen begon de jaarlijkse strijd om de City Challenge Trofee, welke al 3 jaar achtereen is gewonnen door de welpenspeltak. De City Challenge is een speurtocht door het centrum van Roosendaal, waarbij de deelnemers op zoek moeten antwoorden op vragen en foto's. Deze zoektocht bestond uit 3 delen, elk deel konden ze krijgen door de "personen" in witte jassen te vinden die een gouden envelop voor hun hadden. Aan het einde was het nog best spannend, maar ook dit jaar werd de City Challenge weer gewonnen door de welpen speltak, de scouts werden met een groepje eervol tweede.