Scouts Online

Onze ledenadministratie is onderdeel van het Scouts Online netwerk van Scouting Nederland, ook wel SOL of Akela genoemd. Hierin staan alle leden en leiding van scouting Nederland geregistreerd dus ook onze leiding en leden. Het is dan ook belangrijk dat deze gegevens altijd juist en correct zijn.

Juiste gegevens

Het is belangrijk dat in Scouts Online de juiste gegevens van het lid staan, dit omdat onze leiding hier de contact gegevens van de leden uithaalt maar ook eventuele verzekeringsgegevens kunnen zij hier uit opvragen, en de contactpersonen in geval van nood.

Scouts Online wordt ook gebruikt door andere Scouting evenementen waarvoor je jezelf kunt inschrijven, denk aan de Jungle Dag, World Jamboree en de HIT. Hiermee beschikken zij als je mee doet hiermee ook meteen over de juiste gegeven na uw toestemming.

Privacyverklaring

Wij zorgen er uiteraard voor dat uw gegevens vertrouwelijk behandeld worden en alleen inzichtelijk zijn voor degene die ze echt nodig heeft.

Meer informatie hierover kunt u lezen op http://www.scoutingfn.nl/privacy

Gegeven controleren en aanpassen

Wij vragen dan ook iedereen zijn eigen Scouts Online account actueel te houden. Dit account is automatisch aangemaakt bij je inschrijving bij Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal. Op de website van Scouts Online kun je je huidige gegevens bekijken en aanpassen.

Past u uw gegevens aan dan raden wij u ook aan dit door te geven aan de leiding, omdat deze aanpassingen niet meteen zichtbaar worden bij onze leiding.

Scouts Online gebruiken

• Navigeer naar sol.scouting.nl
  • Klik op login en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
  • Het ziet nu een hoofdmenu, onder tabblad mijn scouting ; mijn basis gegevens vind u uw gegevens. U kunt hier uw gegeven aanpassen, vergeet niet uw wijzigingen op te slaan.

Inlog kwijt

Bent u uw inlog kwijt voor Scouts Online dat kunt u deze opnieuw aanvragen, ga hiervoor naar de inlogpagina van Scouts Online, klik vervolgens op inlog-account aanvragen en volg de stappen op het scherm.

Doe meer je account

Je kunt je Scouts Online account niet alleen gebruiken voor je eigen gegeven en het inschrijven voor scouting activiteiten met dit account kun je ook inloggen op de scoutshop en hierdoor betaal voor de producten een vriendelijk scouting prijsje.

Vragen over ledenadministratie

Heb  je vragen of problemen met Scouts Online of de ledenadministratie neem dan contact op met onze gegevensbeheerder.