Bevers en de ballonnen proefjes van Professor Plof

Afgelopen zaterdag was Professor Plof op bezoek bij de Bevers. Daar ging hij samen met de bevers proefjes doen met ballonnen. Het begon met vuur en een ballon, wat gebeurd als je een vlam bij een opgeblazen ballon houdt. PANG, zegt hij dan weten de bevers nu. Maar als de ballon met water gevuld is, dan niet. Het water in de ballon koelt de ballon waardoor deze niet klapt met de vlam erbij. Maar pas op als de vlam op een stukje ballon komt zonder water is het meteen weer PANG!

Ballonnen kunnen daarnaast ook geluidstrillingen overbrengen. Houd een ballon tegen je lippen en tegenover je doet een andere bever hetzelfde. Als je dan praat voelt de ander de trillingen van het geluid. Daarnaast kun je met ballonnen ook statische elektriciteit zichtbaar maken. Even wrijven over je ScoutFit met je ballon en hop boven je hoofd houden. Ineens staan al je haren omhoog. 

Tussendoor was er nog tijd voor wat spelletjes met de ballonnen, zoals ballon hooghouden en klap de ballon. Al met al een leuke en leerzame middag met Professor Plof op bezoek bij de Bevers van Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal. Bever iets voor jouw zoon of dochter? Meisjes of jongens van 5 tot 7 jaar mogen altijd 3 keer komen kijken bij onze Scouting. Geef je op via scoutingfn.nl/proefdraaien. Heb je vragen over de bevers? Mail