Welpen

Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting de Welpen. Welpen spelen het scoutingspel in het jungleboekthema samen met Mowgli en Shanti. Naast Mowgli en Shanti zijn er nog diverse jungle figureren waarmee de welpen allerlei avonturen beleven. Je kunt onze welpen herkennen aan hun groene ScoutFit blouse, met natuurlijk onze balmoral groepsdas.

Thema

De avonturen spelen zich allemaal af in de jungle, hierin is Mowgli opgegroeid en heeft hij alle jungle dieren leren kennen. Mowgli heeft Shanti leren kennen vlakbij het mensendorp, sindsdien beleven ze samen allemaal avonturen in deze jungle, deze verhalen staan allemaal in het jungleverhalen boek, welke de leiding vaak gebruikt als rode draad voor de activiteiten. In de jungle zijn er verschillende thema gebieden met elk hun eigen spel.

Zo kunnen de welpen een middag gaan naar de Emaarate Ruïne of een broodje bakken op een houtvuur bij de Nishaani Plaats.

De welpen spelen niet altijd in de jungle. Soms zijn er regio activiteiten voor alle welpen uit de regio West-Brabant, of de welpen hebben een spannend weekendje en logeren een nachtje op de scouting en beleven een spannend avontuur.

Zomerkamp

Natuurlijk is er ook aan het einde van elke seizoen een zomerkamp voor de welpen, dan gaan de welpen een weekje kamperen in Nederland of België. Het zomerkamp heeft altijd een apart thema waarin de hele week spelletjes, activiteiten en excursies mee worden gedaan. Hieronder vind je een filmpjes van afgelopen welpen kampen.

Leiding

Het leiding team voor onze welpen bestaat uit Jolanda (teamleidster), Koen, Jeske en Marie-Louise. Allen hebben ook jungle naam zodat de welpen helemaal in hun fantasie kunnen spelen bij de scouting. De junglenamen van onze leiding zijn, Marala (Jolanda), Shere Khan (Koen), Bagheera (Jeske) en Mang (Marie-Louise)

Tijden

De welpen speltak draait op iedere zaterdag van het scouting seizoen van 15:00 uur tot 17:00 in ons clubgebouw de Fram, aan de Boulevard Antverpia 9b

Kom een keertje kijken

Bij de welpen kunnen kinderen zichzelf spelenderwijs ontwikkelen, leren ze samenwerken en hun fantasie te gebruiken. Samen met hun leiding maken ze er een leuke tijd van elke zaterdagmiddag. De welpen iets voor jou klik dan op kom kijken en meld je aan voor gratis dagje meedraaien met de welpen.

Impressie

Titel Auteur Hits