Nieuws van Scouting Fridtjof Nansen

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

Stay@Home Week 5

Week 5:

Deze week hebben de leden een scouting friendly "pub" quiz gemaakt.

Door middel van Kahoot en een live verbinding met Skype moesten er een hoop vragen beantwoorden worden. Kennis over Scouting, kennis over films, kennis over het weer. Alles kwam aan bod.

Stay@Home Week 4

Het corona virus houdt ook onze groep behoorlijk in zijn greep. Maar niet getreurt, ook in deze tijd dat we geen fysieke opkomsten mogen organiseren gaan wij toch door met het maken van leuke programma's voor onze jeugdleden.   Door middel van de ScoutingFN Stay@Home Challenges organiseren wij iedere week een leuk digitaal spel waaraan alle leden mee mogen doen.

Week 4:

Deze week werden de google skills getest.

Via diverse cryptische omschrijvingen moest er diverse locaties gevonden over de gehele wereld. Een digitaal speurtocht was het resultaat.

Gedurende 2 uur zijn de leden druk bezig geweest met het ontcijferen van ruim 40 locaties.

Al met al een uitdagend programma.

Tevens hadden we nog een extra bonusopdracht die de leden doordeweeks konden uitvoeren.

De opdracht was: Bouw je eigen Kamp thuis. Compleet met tent, slaapplek en keuken. Waarmee? Dat moet je helemaal zelf weten. Hoe groter en completer, des te meer bonuspunten.

Stay@Home Week 3

Door middel van de ScoutingFN Stay@Home Challenges organiseren wij iedere week een leuk digitaal spel waaraan alle leden mee mogen doen.

Week 3:

Ditmaal 2 grote weekopdrachten.

Opdracht 1: Hoe ervaar jij je quarantaine periode? Maak hier een vlog over.

Opdracht 2: Bouw het scoutingterrein na op welke manier dan ook. Dit mag met karton, hout, spaghetti, minecraft of wc papier.

Dit leverde wederom een hoop leuke creatieve inzendingen op.

Stay@Home Week 2

Week 2:

Deze zaterdag draaide er een tweetal programma’s. De bevers en welpen maakten via een live videoverbinding onder begeleiding van hun leiding een knutselwerkje. In de voorafgaande dagen heeft de leiding bij alle leden een knutselpakketje in de bus gedaan met alles wat nodig was voor hun knutselproject. De scouts en explorers hebben een mini versie van de iScout gedaan: een spel vol met moeilijke vragen en doe-opdrachten. Hier kwamen ook de nodige hilarische foto’s en video’s uit.

Impressie inzendingen

Stay@Home Week 1

Door middel van de ScoutingFN Stay@Home Challenges organiseren wij iedere week een leuk digitaal spel waaraan alle leden mee mogen doen.

Week 1:

In week 1 hebben de leden een online versie van Crazy 88 uitgevoerd: een spel waarin de leden opdrachten moeten uitvoeren en voor iedere goed uitgevoerde opdracht punten kunnen scoren voor het Stay@Home scorebord. De opdrachten varieerden van het op de foto gaan in je volledige uniform, met je neus een zelfportret schilderen tot het knutselen van een sneeuwpop die net zo groot is als de deelnemer. Het enthousiasme en de creativiteit zaten er goed in, wat ervoor zorgde dat de leiding overspoeld werd met foto’s en video’s van succesvol uitgevoerde opdrachten.

live stream archief

bekijk hier het archief van de live stream, op YouTube kun je meteen doorklikken naar de leuke stukjes.

Impressie inzendingen

Scouts Restaurantavond

Op vrijdag 14 februari heeft er een restaurantavond plaatsgevonden op de fram. De restaurantavond is georganiseerd door de leiding samen met de Patrouille leiders en (Assistent patrouille leiders) van de scouts. Het menu zag er als volgt uit:

- Voorgerecht: Courgette/wortelsoep

- Hoofdgerecht: Lasagne met stokbrood en kruidenboter

- Dessert: Mysterie taart (Taart met kersen en brownies)

De patrouille leiders en assistent patrouille leiders hebben gedurende de restaurantavond geholpen met het inrichten van het lokaal, het serveren van eten en drinken en als laatst het afwassen van borden/bestek. Het eten werd verzorgt door ‘Lunchroom Effe Anders’ en viel heel erg in de smaak bij de gasten.

Het was een geslaagde avond en zal in de toekomst nog een keer georganiseerd worden.

Joti Jota bij Scouting FN

Voor het eerst sinds jaren is er weer een Joti Jota opkomst geweest bij Scouting Fridtjof Nansen. Voor de bevers was er deze middag een speurtocht door het hele gebouw, onderweg kwamen ze langs de computerposten waar ze konden chatten met groepen uit heel de wereld. Voor de oudere speltakken waren er verschillende posten waar zij spellen konden doen in het communicatie thema, programmeren met adruinos en natuurlijk waren er computers om aan de Jamboree On The Internet (JOTI) mee te doen.

Installaties Najaar 2019

Er zijn weer nieuwe leden geinstalleerd bij hun speltak. Ditmaal vond de installatie plaats samen met de groepsactiviteit Joti/Jota. Bij elke speltak hebben zijn de overgevlogen leden nu geinstalleerd en mogen vanaf nu dan ook hun speltak uniform dragen met de verdiende insignes.

Wij heten alle nieuwe leden welkom in hun speltak.