Nieuws van Scouting Fridtjof Nansen

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

Jubileum Seizoen geopend

Zaterdag 24 augustus hebben we het jubileum seizoen 2019-2020 geopend. Dit seizoen bestaan we namelijk 75 jaar! Na een woordje van de voorzitter hebben we het scouting seizoen geopend en zijn de oudere leden overgevlogen naar hun nieuwe speltak. 

Na het overvliegen was het alweer tijd voor de negende city challenge. Hierbij strijden de speltakken onderling voor de wisseltroffee. Ook dit jaar stonden de te zoeken foto's en bijbehoren vragen in een app. Na een middag speuren door het centrum van Roosendaal en vragen aan bezoekers van de Roselaar, welke winkel zat hier eerst? Bleken de Explorers toch de meeste punten hebben gescoord, gevolgd door een scouts patrouille en welpen speltak. 

Filmpje

Foto's Opening Seizoen & Overvliegen

KLIK HIER OM NAAR HET FOTOALBUM OPENING SEIZOEN TE GAAN.

Reunie Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal

Bij een 75-jarig bestaan hoort natuurlijk een reunie voor alle oud-leden en leiding. Deze staat al op de planning, namelijk op 16 mei 2020. Meer informatie volgt, dat lees op onze website of via de speciale Facebook pagina.

Explorerkamp 2019 – Polen (Zomerkampski)

Wij – de Explorers van Scouting Fridjof Nansen – zijn dit zomerkamp naar Kraków in Polen geweest. Samengevat in een woord was het onvergetelijk. Het is natuurlijk sowieso al ongelofelijk dat we de eersten zijn in de geschiedenis van onze scoutinggroep die zo ver weg zijn geweest, maar het is ook een feit dat Polen niet echt een doorsnee vakantieland is. Wij vonden het allemaal het vetste kamp ooit! Wil je weten waarom? Lees dan vooral verder.

Vrijdagavond 5 juli, half 10 's avonds

We zijn aan het verzamelen om te vertrekken. Langzaam komen we allemaal binnendruppelen op het terrein van de Fram. Tegen kwart voor 10 zijn we het zat om elkaar ongemakkelijk aan te kijken, dus besluiten we om een kwartier eerder te vertrekken. De heenreis is lang. Aan het begin van de reis zitten we nog wel wat te kletsen en zo, maar na een uur of twee is dat ver over en is het merendeel van de explorers aan het slapen. Iedereen slaapt slecht omdat het busje waar we in reden nogal gammel is, er niet echt plek is om je hoofd weg te leggen en er eigenlijk te weinig zitplekken zijn. Iedere keer dat de bus stopt – hoe voorzichtig de leiding het ook aanpakt – worden we allemaal wakker. Zo komen we in ieder geval wel aan genoeg plaspauzes.

Zaterdagochtend 6 juli, half 4. De leiding zit er redelijk doorheen, terwijl we echt nog een flink stuk moeten rijden. Slapen komt er voor hun zeker niet echt van, omdat ze ook voor elkaar wakker willen blijven, mocht het ineens niet goed gaan. Rond een uur of 6 à half 7 besluiten we te gaan ontbijten bij een McDonald’s in Duitsland. Na een flinke bak koffie kunnen we er weer tegenaan – zo goed als. Na een lange reis met veel korte dutjes van de leden (waar hele charmante foto’s van zijn genomen) komen we aan bij ons huisje. We mogen eigenlijk geen vuur stoken, dus we willen gaan “barbecueën”, maar de verhuurster woont in het huis naast het huis waar we in verblijven, waardoor we niet echt privacy hebben en dus ook niet kunnen “barbecueën”. De meesten van ons gaan alvast de kamers verdelen en inrichten, terwijl ik (Liz) en de leiding even wat boodschappen gaan doen. Dat is niet het grootste succes geworden omdat de leiding al zo’n beetje 24 uur wakker was. We hebben gegeten, zijn nog op het veldje bij ons huisje van het uitzicht gaan genieten – we zaten midden in een natuurgebied – en hebben nog wat zitten kletsen, waarna we dankbaar ons bed opzochten.

Zondag 7 juli

We gaan het natuurgebied verkennen waar we zitten. We lopen eigenlijk zomaar een kant op, waarna we een pad vinden wat ons wel leuk lijkt om te bewandelen. Tijdens het verkennen klimmen we een flinke berg op, waar veel mooie uitzichtpunten te vinden zijn. Sjoerd en Thom klimmen regelmatig een rots op om het beter te kunnen zien. Na een tijdje gewandeld te hebben, klimmen Sjoerd en Thom weer een rots op. Plotseling staan er ineens twee parkwachters naast ons die Sjoerd en Thom naar beneden roepen. We krijgen op strenge toon in gebroken Engels te horen dat we alleen het pad mogen betreden en dus nergens anders mogen klimmen of lopen. Nadat ze vragen wie we eigenlijk zijn, leggen wij uit dat we een Nederlandse scouting zijn en niet wisten dat we niet mochten klimmen. Sjoerd en Thom moeten hun ID laten zien. We zijn allemaal bang dat ze opgepakt worden, maar we vermoeden dat ze niet zijn meegenomen omdat de parkwachters niet konden uitleggen dat ze de jongens zouden arresteren. Dat was flink schrikken. We hebben wel een hele mooie route gelopen zijn allemaal veilig aangekomen bij ons huisje. We hebben gekookt, maar alle dagen smaakte het eten echt nergens naar en het duurde ontiegelijk lang, omdat het gasfornuis niet naar behoren werkte. Naderhand hebben we zoals iedere avond in de tent op het grasveld gezeten, drankspelletjes zonder sterke drank gespeeld en gekletst en zijn we gaan slapen.

Maandag 8 juli

We stappen in ons gammele busje en gaan op weg naar Kraków. We gaan de stad verkennen terwijl de leiding op het terras zit. Zodra we het zat zijn door de Poolse staten te struinen, sluiten we aan bij de leiding en genieten we van de buitenlandse zon onder het genot van een glaasje fris. Naderhand zijn we terug in ons busje gestapt en zijn we boodschappen gaan doen, naar het huisje gereden, gekookt en gegeten, gekletst in de staftent en hebben we onze mand opgezocht.

Dinsdag 9 juli

Het uitstapje waar we allemaal het meeste naar uit hebben gekeken staat voor de deur. Het is een uur rijden vanaf het huisje, maar zelfs in die benauwde bus is dat het volledig waard. We zijn onderweg naar het bekendste concentratiekamp ter wereld: Auschwitz. We hebben daar een rondleiding gehad in het Engels met een te grote groep en een gids waar ik persoonlijk niks aan vond, maar het wat echt intens heftig. De dingen die je daar ziet liggen zijn onbeschrijfelijk. Het is niet te geloven wat daar allemaal gebeurd is. Het is ook niet in woorden te omvatten. Je ziet hopen mensenhaar liggen – écht mensenhaar –, stapels kinderschoenen, een container vol potten en pannen en een kamer vol koffers, tassen en manden waar de namen van de mensen waarvan ze waren op staan. Je loopt door de barakken, je ziet foto’s hangen van de gevangenen, je loopt langs een stapel brillen die van echte mensen zijn geweest, je ziet de ovens, de gaskamers… Er wordt je verteld dat er geëxperimenteerd werd op mensen zoals er nu op proefdieren wordt gedaan. Er wordt je verteld dat de gouden tanden van mensen omgesmolten werden tot goudstaven die naar Berlijn werden gestuurd. Er wordt je verteld dat van ongeveer de helft van de mensen na 48 uur niks meer over was, zelfs geen as. Alsof ze nooit bestaan hebben.

Toen we terug aankwamen bij ons huisje, zijn we eerst even gaan zitten met zijn allen om het er even over te hebben, want het is natuurlijk niet niks. Iedereen vond het erg heftig om mee te maken, maar ook iedereen was blij dát ze het hadden mogen meemaken. Het is natuurlijk niet echt een plek waar je eens per maand even langs gaat. Aad heeft nog het een en ander verteld over de oorlog en nog een hoop van onze vragen beantwoord, want hij weet er wel het een en ander over, dus dat was fijn. Nadat we dat gesprek hebben afgesloten, zijn we weer gaan koken en hebben we avond gehouden zoals iedere andere avond.

Woensdag 10 juli

Vandaag gaan we lekker zwemmen in een zwembad in Kraków. De leiding gaat ook mee. we hebben een hoop lol getrapt. We zijn in glijbanen geweest die echt ziek hard gingen, hebben veel lummel gespeeld en hebben elkaar ook gewoon zitten vervelen. Het was allemaal heel gezellig en we hadden het allemaal naar ons zin. Na het zwemmen hebben we boodschappen gedaan, weer superlang gedaan over het koken, gegeten en in de staftent gezeten tot het bedtijd was.

Donderdag 11 juli

Nog een dagje Kraków, maar vandaag een stuk educatiever. We gaan naar het museum in Schindelers fabriek. Het is natuurlijk niet zo indrukwekkend als Auschwitz, maar het is zeer interessant en het is leuk ingericht onder verschillende thema’s. Het is ook echt een groot gebouw, dus we hebben er best lang rondgelopen. Daarna zijn we nog naar een ander museum gegaan, waarvan ik niet echt begrijp waar het over gaat. Er staan vooral stenen en houten planken. De leiding heeft zich verschillende malen verontschuldigd voor dit saaie uitstapje, maar het was ook wel weer lachwekkend. Aad is het museum namelijk nogal snel uit gevlucht. We hebben een kwartier gedaan over een route die normaal ongeveer een uur duurt (geloof ik). We hebben ook nog wat vrij rond gelopen in Kraków. Kim, Caro en ik zijn de lakenhal doorgelopen, terwijl Sjoerd, Isaac, Thom en Bente nog wat door Kraków zelf heen zijn gelopen. We zijn met ons busje teruggekeerd naar ons huisje en hebben weer avond gehouden.

Vrijdag 12 juli

We hebben nog een keer door het prachtige natuurgebied gelopen waar we verbleven. Casper en ik kunnen eigenlijk niet echt lopen, want Casper was door zijn rug gegaan vlak voor zomerkamp en ik ben gevallen in het zwembad op een zwakke plek waardoor ik geen gewicht op mijn linker voet kan zetten. We zijn allebei toch koppig mee gelopen. Vooral ik rem de groep nogal af, maar het is wel heel gezellig. Onderweg zijn we nog een paar keer de weg kwijt geraakt en toen we weer in de buurt waren van ons huisje hebben we een mini-watergevecht gehouden bij een beekje. Een paar van ons lopen nog een extra stukje terwijl de rest terugkeert naar het huisje waar we wat zijn gaan kaarten. Ondertussen begint het best hard te regenen, dus tegen de tijd dat het lopende groepje terug is, zijn ze doorweekt. Daarna hebben we weer avond gehouden.

Zaterdag 13 juli

De dag waar we allemaal tegen op zien. We moeten dat takke-end weer terug naar Roosendaal… Gelukkig gaat de terugreis een stuk beter dan de heenreis. We hebben nu voornamelijk overdag gereden, waardoor we allemaal wat actiever waren en we hebben eigenlijk de hele terugweg zitten kletsen en mee-blèten op onze favoriete muziek. We zijn rond een uurtje of twee ’s nachts terug aangekomen op de Fram, waar we allemaal zijn opgehaald door onze ouders en we tot diep in de nacht hebben verteld over onze Poolse avonturen.

KLIK HIER OM ALLE KAMPFOTO'S VAN DE EXPLORERS TE BEKIJKEN

Er was eens… een welpenkamp

Sprookjes. Dat is het thema dat centraal stond tijdens het welpenkamp van deze zomer. Iedere dag stond er een ander sprookje centraal, dat sprookje werd voor het slapengaan voorgelezen. Waarom sprookjes? Dat ontdekten de welpen aan het eind van de week.

Zaterdag – dag van aankomst

Voor zaterdag was er nog geen sprookje. De welpen hebben bij aankomst hun bedden opgemaakt en het terrein verkend.’s Avonds werd er aandacht besteed aan sprookjes in het algemeen: welke sprookjes kennen we al? Wat zijn sprookjes eigenlijk? Hoe lang bestaan sprookjes al? We sloten af met een pootje Weerwolven in de jungle en het sprookje De haas en de schildpad.

Zondag – Sprookjesspelen

Na de eerste nacht, die voor sommigen erg kort was, werd het raadsel over het sprookje ontrafeld. De dag stond in het teken van verschillende (team)spellen die de leden zo goed mogelijk moesten afronden. Er werd een parcours afgelegd waarbij de leden in de voetstappen (laarzen) van Klein Duimpje traden, een kikker moest goed gekroond worden en er werd vol enthousiasme gehapt stukken uit het peperkoekenhuisje uit Hans en Grietje. Tussendoor werd er al veel geoefend voor de bonte avond, speelden we kubb en sloten we af met een nieuw potje Weerwolven. Het sprookje voor de volgende dag was De rijke bramenplukker.

Maandag – Op pad!

In De rijke bramenplukker wordt beschreven hoe mooi de natuur eigenlijk is. De welpen hebben deze dag daarom besteed in de natuur. Vlakbij de kamplocatie begon een prachtige route door het natuurgebied Moerputten. De route was niet alleen mooi, maar ook heel bijzonder: je moest over een oude spoorbrug lopen om de tocht af te kunnen maken. Dit gaf een prachtig uitzicht over het moerasachtige gebied.
De tocht was erg vermoeiend, daarom was het avondprogramma rustig: iedereen mocht kaarten en brieven voor thuis maken. Voor het slapengaan werd het sprookje over het lelijke eendje voorgelezen.

Dinsdag – zwemdag

Het lelijke eendje is een sprookje dat zich vooral op het water afspeelt: daarom gingen de welpen zwemmen. In het zwembad konden de welpen doen wat ze wilden, maar de glijbaan waar je met een zwemband vanaf moest was heel populair! Daarnaast waren er nog twee glijbanen en een golfslagbad. Tussendoor werden de welpen getrakteerd op een ijsje.
’s Avonds op het kampterrein stond de welpen een leuke verrassing te wachten: post van het thuisfront! De postronde werd afgesloten met het sprookje De drie biggetjes.

Woensdag – ‘Klus’dag

De drie biggetjes besteedden veel tijd en aandacht aan het bouwen van hun eigen huisjes. De welpen besteedden op woensdag veel tijd aan de voorbereidingen op de bonte avond. Zo’n week kamp gaat heel snel voorbij en voor je het weet staat de bonte avond al voor de deur. Er werd heel veel geoefend, geknutseld en nog veel meer geoefend. Een avondprogramma hadden we deze dag niet: iedereen moest vroeg gaan slapen, omdat de volgende dag een heel speciale dag zou worden. De leden wisten nog niet waarom, maar vielen ondanks hun nieuwsgierigheid snel in slaap nadat ze geluisterd hadden naar De gouden gans.

Donderdag – Efteling

De hele week, eigenlijk nog veel langer, heeft de leiding het geheim moeten houden, maar eindelijk mocht de verrassing verklapt worden. Het was vroeg dag, omdat we op tijd aan onze busreis naar de Efteling wilden beginnen. De rit verliep soepel en in de Efteling hebben we veel gezien en gedaan. Een route door het sprookjesbos, verschillende attracties zoals de Vogelroc, Joris en de Draak, de Piranha, Fata Morgana en Carnaval Festival maakten deze dag tot een ware topdag. Na frietjes gegeten te hebben was het toch echt tijd om weer terug naar het terrein te gaan, er moest immers nog een bonte avond georganiseerd worden.
De bonte avond werd gehouden bij het kampvuur onder het genot van lekkernijen als geroosterde marshmallows en chipjes. Iedereen heeft zich volledig ingezet om een leuke avond neer te zetten en dat is gelukt! De bonte avond werd afgesloten met De gelaarsde kat.

Vrijdag – Tot volgend jaar!

Op tijd opstaan, vlug ontbijten, tas inpakken en opruimen. Het einde van dit geslaagde zomerkamp is daar: iedereen gaat weer naar huis. We hebben genoten van het kamp en kijken uit naar het nieuwe seizoen. Maar nu eerst vakantie vieren!

KLIK HIER OM ALLE WELPEN KAMP FOTO'S TE BEKIJKEN

Scoutskamp Veere 2019

Om het seizoen van 18/19 af te sluiten zijn de Scouts een week op kamp geweest in Veere. Het kamp begon met een treinreis naar Middelburg, vanuit daar was er een looptocht naar Scoutscentrum Zeeland te Veere. Op het terrein stond een deel van de leiding al klaar met de kampspullen zodat de scouts hun tenten konden opzetten en eten gaan koken. 

De zondag was volledig in het thema gestrand op kamp. De scouts het mokken gemaakt van kokosnoten. Deze hadden ze nodig voor de mocktails, elke dag werd een nieuwe mocktail geserveerd in de Tiki Bar. Onder andere, sparkling pear puch, sex on the beach en moscow mule. Verder is op de zondag lekker chil gedaan, nog even een duik in het Veerse Meer en wat mosselen geplukt en gekookt.

Maandag stond er iets intensiever op de planning namelijk een fietstocht. Nadat het ontbijt was opgeruimd konden de scouts hun stalen ros van het slot halen en beginnen aan de tocht. Hier werden net als bij de looptocht verschillende zomer gerelateerde objecten gebruikt voor de route technieken zoals een fotoalbum, een badminton racket en een week weersvooruitzicht. De technieken waren pittig maar geen probleem voor de scouts.

Op dag vier hebben de scouts het dorpje Veere een verkend door middel van een scavanger hunt. Hier moesten ze bijvoorbeeld op de foto met een local, een Duitser meeuw laten zeggen, of in het water springen. Tijdens de activiteit was het ook markt in Veere, hier hebben de scouts nog een rondje over gelopen. Na een lekker ijsje was het alweer tijd om terug te gaan naar het terrein. Deze dag was het toevallig ook de dag dat de leiding 'kookte'. Het diner werd dan dus ook lekkere frietjes dus met als toetje een Zeeuwse bolus van de markt. De scouts gingen vroeg naar bed omdat de volgende dag een lange zou worden.

Helaas was dat slechts een excuus van de leiding om ze uitgerust aan een nachtdropping te latten beginnen. Om half 12 werden de scouts van hun matje gelicht. Iedereen ging half slapend in de auto en daar stonden ze dan tussen de weilanden, rond middernacht. Nadat er een verjaardagsliedje was gezongen voor Nick vertrokken de Scouts terug richting het kampterrein. Eenmaal terug op het kampterrein dook iedereen gelijk zijn tent in.

Dag 5 konden de scouts eens goed uitslapen. Na een ontbijt was het tijd om te gaan zwemmen dit is gedaan in een binnenzwembad. Toevallig was er in dit zwembad een hindernisbaan aanwezig dus hebben we een wedstrijdje gedaan. De leiding was iets te enthousiast en ze vielen er allemaal af. Behalve jarig jop Nick G deze was het snelst van allemaal.

De laatste volle dag van kamp en de scouts zijn naar Deltapark Neeltje Jans gefietst, hier hebben de scouts de hele middag verschillende activiteiten gedaan rondom het thema water,hebben ze gespeelt in de speeltuin, zeehonden gekeken en haaien geaaid. Eenmaal terug op het kamp was het tijd voor de Bonte Avond, een vaste kamp traditie. Dit jaar vertelden de scouts verschillende kampvuurverhalen en maakte de leiding de winnaars van de Tour de Frats en het Kampklassement bekend.

Het was dus weer een geslaagde week en kunnen niet wacht tot het nieuwe seizoen weer kan beginnen. 

KLIK HIER OM ALLE FOTO'S VAN HET SCOUTS ZOMERKAMP TE BEKIJKEN

Bever Weekend 2019

Vrijdagavond 21 juni stond het beverweekend kamp weer op de planning voor de Bevers van Scouting Fridtjof Nansen. Zoals alle speltakken sluit de beverspeltak hun seizoen ook af met een zomerkamp. De bevers logeren tijdens hun 'zomerkamp' een nachtje in het eigen scouting gebouw. Dit jaar begon het weekend op vrijdag met het maken van je eigen eten. Gelukkig had de Bevers dit al geoefend afgelopen seizoen en de pannenkoeken waren dan ook allemaal perfect gebakken met de hulp van de leiding. 

 Na het diner was het tijd voor de avondspellentjes en een kampvuur met marshmellows. Met alle marshmellows op was het de hoogste tijd voor de bever om hun bedje op te zoeken. Na een voorleesverhaaltje van de leiding gingen alle bevers slapen, want de volgende dag stond een mooie excursie op de planning. 

Terwijl het ontbijt werd klaar gemaakt konden de bevers rustig wakker worden. De leiding had eieren en spek gemaakt. Niet veel later was het tijd voor de excursie, de bevers gingen naar natuurspeeltuin 'de Belhamel'. Hier hebben zich de hele middag vermaakt met een grote klimtoren, race skelters, bootje roeien en nog veel meer. Dat kun je allemaal zien in het foto album van de bevers en in onze video van 'de Belhamel'.

Na de excursie waren de bevers bijna te laat terug op de Fram, hier stonden de ouders al te wachten en sloten de bevers het seizoen en het weekend kamp af. 

Kamp foto's

 

 

 

Scouts op RSW 2019

Een groepje scouts heeft dit jaar weer meegedaan aan de regionale scouting wedstrijden. Dit is een weekend waar de scouts zich van hun beste kan laten zien omtrent een aantal scouting vaardigheden. Denk dan aan onder andere het netjes opzetten van een tent, de samenwerking binnen het groepje, het succesvol uitvoeren van routetechnieken en het koken van een verrukkelijke avondmaaltijd.

Ieder jaar is er een ander thema en dat was dit jaar ‘het wilde westen’. Tussen de spellen en activiteiten door is er een animatie team wat zo nu en dan een showtje geeft rondom dit thema en het koken van de avondmaaltijd had ook een vleugje van het wilde westen gekregen. De leden hebben een tomatensoep gemaakt geserveerd in een blik mais met brood en een goudstaaf boter. Het hoofdgerecht was chili con carne en het toetje was een waar kunstwerk. Zie onderstaande foto.

Ons groepje is dit jaar als 8e geëindigd en heeft er een mooi weekend op zitten. We hopen volgend jaar met nog meer scouts weer opnieuw aan de RSW deel te nemen!

Dodenherdenking 2019

Zaterdag 4 mei heeft scouting Fridtjof Nansen met de hele groep een programma gehad omtrent de dodenherdenking. Na de installatie van de nieuwe leden, een nieuwe leiding en de uitreiking van twee waarderingstekens kon het programma beginnen. Bekijk hieronder de foto's van de installatie.

De leden hebben door Roosendaal een route gelopen langs meerdere posten. Bij iedere post werd een oorlogsverhaal verteld over de betreffende locatie waar ze zich bevonden. Tijdens de tocht kregen de leden ook een vragenlijst mee om in te vullen met vragen zoals: ‘Als je zou moeten vluchten, wat neem jij dan mee?’ of ‘Vind jij dat er een monument moet komen op deze post om deze overledene te herdenken?’. Alle vragen stonden open voor discussie en zorgden ervoor dat het onderwerp wat meer begon te leven onder de leden. Eenmaal terug op de Scouting bestond het gezamelijk diner uit frietjes en werd er nagepraat over de verschillende posten van de route. Zoals de telecommunicatie bunker, verstopt in het centrum van Roosendaal of het verhaal achter de missende huisnummers in de Molenstraat.

Een groepje bij de post "onderdoorgang Bloemenmarkt" overblijfsel van een bombardement in 1944.

’s Avonds is heel de groep naar de herdenking in de parklaan gewandeld waar we namens alle scoutinggroepen in Roosendaal een krans hebben weggelegd. Daarnaast hebben ook alle leden en leiding een bloem gelegd bij het monument ter nagedachtenis aan diegene die hun leven gaven voor onze vrijheid.

Foto's herdenking

Survival Weekend 2019

Zaterdag 30 Maart was het weer zover! Het jaarlijkse survivalweekend van de Explorers.

Ditmaal werden de leden om 08:45 verwacht op station in Roosendaal. Eenmaal aangekomen was het voor de leden een kwestie van wachten op de begeleiding. Maar tot hun verbazing kwam er een vreemde man aanlopen die hen een envelop overhandigde. Voordat ze vragen konden stellen was deze man al weer weggelopen. In de envelop zat een opdracht van een geheimzinnige opdrachtgever. Ook zaten er treinkaartjes in de envelop naar Bergen op Zoom. De boodschap luidde als volgt:

Geachte Explorers, Ik volg jullie avonturen bij Scouting Fridtjof Nansen al jaren. Ik heb gezien dat jullie elk avontuur tot een goed einde brengen. Dit bracht mij op het volgende idee. Ik heb een aantal opdracht voor jullie waarbij jullie veel moeten lopen lopen en het kan ook avontuurlijk worden. Als je interesse hebt, in deze envelop zitten 7 kaartjes voor de trein naar Bergen op Zoom. Deze gaat om 09:06, pak deze en wacht op verdere instructies. De Geheimzinnige opdrachtgever.

Nieuwsgierig als de leden waren zijn ze uiteraard in de trein gestapt. 

 

 

Eenmaal in de trein kregen ze via de whatsapp een bericht binnen. 

Deze luidde: 

De volgende hint krijg je van de vrouw waar je eten en drinken kunt kopen.

Aangekomen op het station zijn bij de kiosk na gaan vragen of deze vrouw iets wist van hun avontuur. Van deze vrouw kregen ze weer een envelop met hierin een nieuwe opdracht. Deze luidde als volgt:

Geachte Explorers, Fijn dat jullie de opdracht hebben aangenomen. Nu jullie toch al zover gekomen zijn is het misschien leuk om de mysterieuze zoektocht voort te zetten. Het volgende pakketje ligt op een bekende locatie. Hier zijn jullie eerder geweest om te helpen met de brabantse Wall Trail. Je moest er onderdoor om aan de tocht te beginnen. Hier ligt jullie eerste pakketje. De Geheimzinnige opdrachtgever. 

Met deze nieuwe hint gingen ze explorers weer op pad. Nog steeds afvragen waar hun begeleiding was. Het avontuur werd steeds mysterieuzer. Wie zou er nou achter de opdrachten zitten en wat zou er in het pakketje zitten? Allemaal vragen en geen antwoorden. 

Na iets meer dan uur lopen kwam ze op de volgende locatie aan. Na een korte zoektocht hadden ze het pakketje gevonden. In het pakketje zat was eten en drinken, alsmede ook een gps apparaat en een coordinaat.

Ook zat er een nieuwe envelop bij met de volgende opdracht:

Met het GPS apparaat in de hand zijn de leden verder op pad gegaan, op zoek naar de mysterieuze opdrachtgever en hun begeleiding. 

Na 1.5 uur lopen kwamen de leden eindelijk 2 bekende gezichten tegen. Hun begeleiding stond hun op te wachten op het opgegeven coordinaat. Eindelijk een bekend gezicht en eindelijk antwoord op de vraag wie er nou achter de opdrachten zaten. 

Lees meer...