Nieuws van Scouting Fridtjof Nansen

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

Stay@Home Week 3

Het corona virus houdt ook onze groep behoorlijk in zijn greep. Maar niet getreurt, ook in deze tijd dat we geen fysieke opkomsten mogen organiseren gaan wij toch door met het maken van leuke programma's voor onze jeugdleden. 

Door middel van de ScoutingFN Stay@Home Challenges organiseren wij iedere week een leuk digitaal spel waaraan alle leden mee mogen doen.

Week 3:

Ditmaal 2 grote weekopdrachten.

Opdracht 1: Hoe ervaar jij je quarantaine periode? Maak hier een vlog over.

Opdracht 2: Bouw het scoutingterrein na op welke manier dan ook. Dit mag met karton, hout, spaghetti, minecraft of wc papier. 

Dit leverde wederom een hoop leuke creatieve inzendingen op. 

Stay@Home Week 2

Het corona virus houdt ook onze groep behoorlijk in zijn greep. Maar niet getreurt, ook in deze tijd dat we geen fysieke opkomsten mogen organiseren gaan wij toch door met het maken van leuke programma's voor onze jeugdleden. 

Door middel van de ScoutingFN Stay@Home Challenges organiseren wij iedere week een leuk digitaal spel waaraan alle leden mee mogen doen.

Week 2:

Deze zaterdag draaide er een tweetal programma’s. De bevers en welpen maakten via een live videoverbinding onder begeleiding van hun leiding een knutselwerkje. In de voorafgaande dagen heeft de leiding bij alle leden een knutselpakketje in de bus gedaan met alles wat nodig was voor hun knutselproject. De scouts en explorers hebben een mini versie van de iScout gedaan: een spel vol met moeilijke vragen en doe-opdrachten. Hier kwamen ook de nodige hilarische foto’s en video’s uit.

Impressie inzendingen

Stay@Home Week 1

Het corona virus houdt ook onze groep behoorlijk in zijn greep. Maar niet getreurt, ook in deze tijd dat we geen fysieke opkomsten mogen organiseren gaan wij toch door met het maken van leuke programma's voor onze jeugdleden. 

Door middel van de ScoutingFN Stay@Home Challenges organiseren wij iedere week een leuk digitaal spel waaraan alle leden mee mogen doen.

Week 1:

In week 1 hebben de leden een online versie van Crazy 88 uitgevoerd: een spel waarin de leden opdrachten moeten uitvoeren en voor iedere goed uitgevoerde opdracht punten kunnen scoren voor het Stay@Home scorebord. De opdrachten varieerden van het op de foto gaan in je volledige uniform, met je neus een zelfportret schilderen tot het knutselen van een sneeuwpop die net zo groot is als de deelnemer. Het enthousiasme en de creativiteit zaten er goed in, wat ervoor zorgde dat de leiding overspoeld werd met foto’s en video’s van succesvol uitgevoerde opdrachten.

 live stream archief

bekijk hier het archief van de live stream, op YouTube kun je meteen doorklikken naar de leuke stukjes.

 Impressie inzendingen

 

Scouts Restaurantavond

Op vrijdag 14 februari heeft er een restaurantavond plaatsgevonden op de fram. De restaurantavond is georganiseerd door de leiding samen met de Patrouille leiders en (Assistent patrouille leiders) van de scouts. Het menu zag er als volgt uit:

- Voorgerecht: Courgette/wortelsoep

- Hoofdgerecht: Lasagne met stokbrood en kruidenboter

- Dessert: Mysterie taart (Taart met kersen en brownies)

De patrouille leiders en assistent patrouille leiders hebben gedurende de restaurantavond geholpen met het inrichten van het lokaal, het serveren van eten en drinken en als laatst het afwassen van borden/bestek. Het eten werd verzorgt door ‘Lunchroom Effe Anders’ en viel heel erg in de smaak bij de gasten.

Het was een geslaagde avond en zal in de toekomst nog een keer georganiseerd worden.

Joti Jota bij Scouting FN

Voor het eerst sinds jaren is er weer een Joti Jota opkomst geweest bij Scouting Fridtjof Nansen. Voor de bevers was er deze middag een speurtocht door het hele gebouw, onderweg kwamen ze langs de computerposten waar ze konden chatten met groepen uit heel de wereld. Voor de oudere speltakken waren er verschillende posten waar zij spellen konden doen in het communicatie thema, programmeren met adruinos en natuurlijk waren er computers om aan de Jamboree On The Internet (JOTI) mee te doen.  

 

Foto's

Installaties Najaar 2019

Er zijn weer nieuwe leden geinstalleerd bij hun speltak. Ditmaal vond de installatie plaats samen met de groepsactiviteit Joti/Jota. Bij elke speltak hebben zijn de overgevlogen leden nu geinstalleerd en mogen vanaf nu dan ook hun speltak uniform dragen met de verdiende insignes. 

 

Wij heten alle nieuwe leden welkom in hun speltak.

Foto's

 

Jubileum Seizoen geopend

Zaterdag 24 augustus hebben we het jubileum seizoen 2019-2020 geopend. Dit seizoen bestaan we namelijk 75 jaar! Na een woordje van de voorzitter hebben we het scouting seizoen geopend en zijn de oudere leden overgevlogen naar hun nieuwe speltak. 

Na het overvliegen was het alweer tijd voor de negende city challenge. Hierbij strijden de speltakken onderling voor de wisseltroffee. Ook dit jaar stonden de te zoeken foto's en bijbehoren vragen in een app. Na een middag speuren door het centrum van Roosendaal en vragen aan bezoekers van de Roselaar, welke winkel zat hier eerst? Bleken de Explorers toch de meeste punten hebben gescoord, gevolgd door een scouts patrouille en welpen speltak. 

Filmpje

Lees meer...

Explorerkamp 2019 – Polen (Zomerkampski)

Wij – de Explorers van Scouting Fridjof Nansen – zijn dit zomerkamp naar Kraków in Polen geweest. Samengevat in een woord was het onvergetelijk. Het is natuurlijk sowieso al ongelofelijk dat we de eersten zijn in de geschiedenis van onze scoutinggroep die zo ver weg zijn geweest, maar het is ook een feit dat Polen niet echt een doorsnee vakantieland is. Wij vonden het allemaal het vetste kamp ooit! Wil je weten waarom? Lees dan vooral verder.

Vrijdagavond 5 juli, half 10 's avonds

We zijn aan het verzamelen om te vertrekken. Langzaam komen we allemaal binnendruppelen op het terrein van de Fram. Tegen kwart voor 10 zijn we het zat om elkaar ongemakkelijk aan te kijken, dus besluiten we om een kwartier eerder te vertrekken. De heenreis is lang. Aan het begin van de reis zitten we nog wel wat te kletsen en zo, maar na een uur of twee is dat ver over en is het merendeel van de explorers aan het slapen. Iedereen slaapt slecht omdat het busje waar we in reden nogal gammel is, er niet echt plek is om je hoofd weg te leggen en er eigenlijk te weinig zitplekken zijn. Iedere keer dat de bus stopt – hoe voorzichtig de leiding het ook aanpakt – worden we allemaal wakker. Zo komen we in ieder geval wel aan genoeg plaspauzes.

Zaterdagochtend 6 juli, half 4. De leiding zit er redelijk doorheen, terwijl we echt nog een flink stuk moeten rijden. Slapen komt er voor hun zeker niet echt van, omdat ze ook voor elkaar wakker willen blijven, mocht het ineens niet goed gaan. Rond een uur of 6 à half 7 besluiten we te gaan ontbijten bij een McDonald’s in Duitsland. Na een flinke bak koffie kunnen we er weer tegenaan – zo goed als. Na een lange reis met veel korte dutjes van de leden (waar hele charmante foto’s van zijn genomen) komen we aan bij ons huisje. We mogen eigenlijk geen vuur stoken, dus we willen gaan “barbecueën”, maar de verhuurster woont in het huis naast het huis waar we in verblijven, waardoor we niet echt privacy hebben en dus ook niet kunnen “barbecueën”. De meesten van ons gaan alvast de kamers verdelen en inrichten, terwijl ik (Liz) en de leiding even wat boodschappen gaan doen. Dat is niet het grootste succes geworden omdat de leiding al zo’n beetje 24 uur wakker was. We hebben gegeten, zijn nog op het veldje bij ons huisje van het uitzicht gaan genieten – we zaten midden in een natuurgebied – en hebben nog wat zitten kletsen, waarna we dankbaar ons bed opzochten.

Zondag 7 juli

We gaan het natuurgebied verkennen waar we zitten. We lopen eigenlijk zomaar een kant op, waarna we een pad vinden wat ons wel leuk lijkt om te bewandelen. Tijdens het verkennen klimmen we een flinke berg op, waar veel mooie uitzichtpunten te vinden zijn. Sjoerd en Thom klimmen regelmatig een rots op om het beter te kunnen zien. Na een tijdje gewandeld te hebben, klimmen Sjoerd en Thom weer een rots op. Plotseling staan er ineens twee parkwachters naast ons die Sjoerd en Thom naar beneden roepen. We krijgen op strenge toon in gebroken Engels te horen dat we alleen het pad mogen betreden en dus nergens anders mogen klimmen of lopen. Nadat ze vragen wie we eigenlijk zijn, leggen wij uit dat we een Nederlandse scouting zijn en niet wisten dat we niet mochten klimmen. Sjoerd en Thom moeten hun ID laten zien. We zijn allemaal bang dat ze opgepakt worden, maar we vermoeden dat ze niet zijn meegenomen omdat de parkwachters niet konden uitleggen dat ze de jongens zouden arresteren. Dat was flink schrikken. We hebben wel een hele mooie route gelopen zijn allemaal veilig aangekomen bij ons huisje. We hebben gekookt, maar alle dagen smaakte het eten echt nergens naar en het duurde ontiegelijk lang, omdat het gasfornuis niet naar behoren werkte. Naderhand hebben we zoals iedere avond in de tent op het grasveld gezeten, drankspelletjes zonder sterke drank gespeeld en gekletst en zijn we gaan slapen.

Maandag 8 juli

We stappen in ons gammele busje en gaan op weg naar Kraków. We gaan de stad verkennen terwijl de leiding op het terras zit. Zodra we het zat zijn door de Poolse staten te struinen, sluiten we aan bij de leiding en genieten we van de buitenlandse zon onder het genot van een glaasje fris. Naderhand zijn we terug in ons busje gestapt en zijn we boodschappen gaan doen, naar het huisje gereden, gekookt en gegeten, gekletst in de staftent en hebben we onze mand opgezocht.

Lees meer...