Nieuws van Scouting Fridtjof Nansen

Onze leidingsteams doen regelmatig verslag van de opkomsten en u kunt dit nalezen bij onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van wat we doen!

Scouts bakken pannenkoeken

De scouts hebben afgelopen zaterdag pannenkoeken gebakken. De opdracht was simpel, haal je ingredienten in de supermarkt en neem één iets mee dat nog nooit op een pannenkoek gegeten hebt maar wel eens zou willen uitproberen. Nadat de scouts terugkwamen van de boodschappen kon de mix gemaakt worden en kookstellen klaargezet worden. Tijdens bakken kon iedereen natuurlijk zijn pannenkoek-omgooi-skills tonen. Aan het einde bleken alle pannenkoeken heel lekker te zijn en de leiding van de andere speltakken kwam natuurlijk ook even proeven.  

Lijkt dit jou ook leuk? Geef je dan snel op voor 3x vrijblijvend proefdraaien.

Welpen leren omgaan met kampvuur

Met een hoop nieuwe leden bij de welpen was het tijd voor een programma over het kampvuur. Eerst hebben de welpen uitleg gekregen over wat je allemaal nodig hebt voor het maken van een vuur en wat het verschil is tussen een vuur en brand. Daarna mochten de welpen zelf aan de slag met hun maximelichtje om een van de onderdelen van een vuur weg te halen, zuurstof, hitte, brandstof. Nadat iedereen zijn proefje had uitgevoerd was het tijd voor het grote kampvuur. 

De leiding zorgde voor mooi en warm kampvuur zodat alle welpen hun marshmallow konden roosteren. 

Lijkt dit jouw ook leuk? Geef je dan snel op voor 3x vrijblijvend proefdraaien.

Bevers ontdekken Oud Hollandse Spellen

Bevers hebben afgelopen zaterdag Oud Hollandse Spellen gedaan. Ze begonnen met sjoelen en de bibberspiraal, daarna mocht iedereen omstebeurt koekhappen van de hengel. Spijkerpoepen kan natuurlijk ook niet ontbreken bij de Oud Hollandse spelletjes en het programma werd afgesloten met een stoelen dans.

Welpen oefenen met pionieren

De welpen hebben zaterdag geoefend met het pionieren en het maken van knopen. Eerste kregen de welpen in kleine groepjes uitleg over de basisknopen, de platteknoop, paalsjorring en kruisjorring. Tussendoor werd er gezamenlijk geoefend en uiteindelijk kon ieder groepje een driepoot in elkaar knopen met touw en pionieerpalen.

Lijkt dit jouw ook leuk? Geef je dan snel op voor 3x vrijblijvend proefdraaien.

Scouts pionieren kamp keuken

Met het begin van het seizoen hebben de scouts kun knoop en pionier skills weer getraind. Na een opfrissende uitleg gingen de leden zelf aan de slag met de belangrijkste knopen, mastworp, paalsteek, kruissjorring en driepootsjorring. Na wat oefenen en extra uitleg konden de scouts zelf de klassieke kamp keuken in elkaar pionieren. Deze bestaat uit twee driepoten met daartussen palen geknoopt zodat er een tafelblad op gelegd kan worden.

Belangrijk is natuurlijk dat de driepoten stevig zijn maar dat het tafelblad een beetje waterpas is, je wilt natuurlijk niet dat je eten zo van je bord glijd. 

Lijkt dit jouw ook leuk? Geef je dan snel op voor 3x vrijblijvend proefdraaien.

Speurtocht van Sterre en Steven

De bevers hebben van Sterre en Steven een brief gehad met daarin een speurtocht. Door de knipoogjes van de smiley's te volgens kwamen de Bevers langs verschillende speeltuintjes, waar natuurlijk even gespeeld werd. Om uiteindelijk bij de laatste speeltuin een schatkist te vinden gevuld met snoep en belleblazen. 

Explorers Skilldrive

De eerste programma van de explorer opkomst is zoals vele jaren, de Skilldrive. Hierin wordt de kennis en kunde van de nieuwe en oude explorers getest middels uiteenlopende opdrachten. 

Scouting Seizoen 2020-2021 geopend

Op zaterdag 29 augustus is het nieuwe scouting seizoen weer geopend. Na een woordje van onze voorzitter, Aad Oosterbaan, kon er gestart worden met het overvliegen. Aan het begin van elk seizoen vliegen de oudere leden over naar hun nieuwe speltak. Dat doen ze door uit een kring van hun huidige speltak te ontsnappen om vervolgens een kort parcours af te gaan en ontvangen worden door de nieuwe speltak. 

Sommige leden wisselde zelfs in het parcours van ScoutFit. Na het overvliegen was het tijd voor alweer de tiende editie van de City Challenge. Dit zal ook de laatste keer zijn dat we de City Challenge doen tussen de speltakken, enerzijds omdat je moet stoppen op je hoogtepunt en anderzijds omdat er gewoonweg geen plek meer is voor winnaars op de trofee, aldus de commissie City Challenge. 

Lees meer...