Zaterdag 30 Maart was het weer zover! Het jaarlijkse survivalweekend van de Explorers.

Ditmaal werden de leden om 08:45 verwacht op station in Roosendaal. Eenmaal aangekomen was het voor de leden een kwestie van wachten op de begeleiding. Maar tot hun verbazing kwam er een vreemde man aanlopen die hen een envelop overhandigde. Voordat ze vragen konden stellen was deze man al weer weggelopen. In de envelop zat een opdracht van een geheimzinnige opdrachtgever. Ook zaten er treinkaartjes in de envelop naar Bergen op Zoom. De boodschap luidde als volgt:

Geachte Explorers, Ik volg jullie avonturen bij Scouting Fridtjof Nansen al jaren. Ik heb gezien dat jullie elk avontuur tot een goed einde brengen. Dit bracht mij op het volgende idee. Ik heb een aantal opdracht voor jullie waarbij jullie veel moeten lopen lopen en het kan ook avontuurlijk worden. Als je interesse hebt, in deze envelop zitten 7 kaartjes voor de trein naar Bergen op Zoom. Deze gaat om 09:06, pak deze en wacht op verdere instructies. De Geheimzinnige opdrachtgever.

Nieuwsgierig als de leden waren zijn ze uiteraard in de trein gestapt. 

 

 

Eenmaal in de trein kregen ze via de whatsapp een bericht binnen. 

Deze luidde: 

De volgende hint krijg je van de vrouw waar je eten en drinken kunt kopen.

Aangekomen op het station zijn bij de kiosk na gaan vragen of deze vrouw iets wist van hun avontuur. Van deze vrouw kregen ze weer een envelop met hierin een nieuwe opdracht. Deze luidde als volgt:

Geachte Explorers, Fijn dat jullie de opdracht hebben aangenomen. Nu jullie toch al zover gekomen zijn is het misschien leuk om de mysterieuze zoektocht voort te zetten. Het volgende pakketje ligt op een bekende locatie. Hier zijn jullie eerder geweest om te helpen met de brabantse Wall Trail. Je moest er onderdoor om aan de tocht te beginnen. Hier ligt jullie eerste pakketje. De Geheimzinnige opdrachtgever. 

Met deze nieuwe hint gingen ze explorers weer op pad. Nog steeds afvragen waar hun begeleiding was. Het avontuur werd steeds mysterieuzer. Wie zou er nou achter de opdrachten zitten en wat zou er in het pakketje zitten? Allemaal vragen en geen antwoorden. 

Na iets meer dan uur lopen kwam ze op de volgende locatie aan. Na een korte zoektocht hadden ze het pakketje gevonden. In het pakketje zat was eten en drinken, alsmede ook een gps apparaat en een coordinaat.

Ook zat er een nieuwe envelop bij met de volgende opdracht:

Met het GPS apparaat in de hand zijn de leden verder op pad gegaan, op zoek naar de mysterieuze opdrachtgever en hun begeleiding. 

Na 1.5 uur lopen kwamen de leden eindelijk 2 bekende gezichten tegen. Hun begeleiding stond hun op te wachten op het opgegeven coordinaat. Eindelijk een bekend gezicht en eindelijk antwoord op de vraag wie er nou achter de opdrachten zaten. 

Op de post hebben de leden even rustig kunnen zitten en even rustig wat kunnen eten en drinken. 

Na deze welverdiende pauze was het tijd voor het volgende deel van de route. De begeleiding had een film gemaakt voor de leden. Deze film bestond uit de gehele route die de leden moesten afleggen, maar omdat deze gefilmd was vanuit een rijdende bus was het zaak voor de leden om zo goed mogelijk te onthouden wat de route was. Herkenningspunten waren dus heel belangrijk. Toen de film afgelopen was zijn de leden de uitdaging uitgegaan en op pad gegaan om de tocht te vervolgen. Dit deel van de route duurde ongeveer 1,5 uur.

Op het einde van dit deel kwam de leden uit op de kruising van het pittoreske Nispen. Na een hele, hele korte zoektocht kwamen de leden de begeleiding tegen op het terras, alwaar de leden en begeleiding wat hebben gedronken. Hierna was het weer tijd voor het volgende deel van de route. Door middel van een aantal foto's en selfies van de begeleiding moesten de leden het volgende deel van de route afleggen. Met als extra opdracht om nagenoeg dezelfde foto's op de dezelfde locaties te maken als de begeleiding. Eenmaal aangekomen op het laatste punt van de tocht bleek dit ook het eindpunt te zijn van de route.

  

 

 

Helaas voor de leden hield het hier nog niet op. Ze moesten namelijk van diverse zeilen, tarpen en touwen zelf een tent zien te maken. Na een kleine 1,5 uur ploeteren stond er een onderkomen waarin ze de nacht konden doorbrengen. 

 

 

Vervolgens was het tijd om een avondmaal te maken voor de leden en begeleiding. Chili Con Carne stond op het menu. Verbazingwekkend genoeg was het een prima gerecht. Dit ondanks het feit dat ze slechts 1 pan en een kampvuur tot hun beschikking hadden om het gerecht klaar te maken. De rest van de avond stond in het teken van gezamenlijk rondom het kampvuur te zitten en na te praten over de dag. Rond 00:00 begon wel duidelijk te worden dat de lange dag en ruim 23 kilometer in de benen hun tol had geeist en 1 voor 1 gingen de leden rustig naar hun onderkomen om lekker te gaan slapen. 

Na een relatief korte nacht was het in de ochtend tijd om voor een ontbijt te zorgen, spullen in te pakken en hun onderkomen af te breken. Toen dit achter de rug was gingen de leden met een nieuw GPS coordinaat op pad naar de eerste post. Deze was bij het huis van Cassie. Geheel in het thema van Cassie en Adriaan moesten de leden een opdracht voltooien voordat ze het volgende punt zouden ontvangen. Wat is er nou leuker dan het maken van ballonfiguren, net als een echte clown.

Zogezegd, zo gedaan:

 

Nadat de leden een aantal pogingen hadden gedaan en waarbij de meeste ook daadwerkelijk een ballonfiguur in elkaar hebben weten te zetten was het tijd voor het volgende punt. Een kleine 3 kwartier lopen later kwamen ze aan bij de volgende locatie. Dit was het huis van Adriaan. En wat is nou leuker om te doen dan het uitvoeren van een echte acrobatenact. Dus was het tijd om te leren jongleren. Diverse pogingen, scheldwoorden en lachpartijen later hadden ze het trucje wel een beetje door en werd er zelf geoefend om met 2 man tegelijk te jongleren en ook naar elkaar over te gooien. 

 

Hierna was het tijd om terug te lopen naar de Fram alwaar gezamenlijk de spullen opgeruimd werden en toen dit klaar was gezamelijk op de ouders te wachten. 

We kijken terug op een geslaagd weekend. Tot de volgende keer. 

Zie hieronder de slideshow met de foto's van het weekend . Klik op de foto's boven (of klik hier) om naar het fotoalbum te gaan waar u de foto's ook kunt bekijken.