De Bevers zijn de afgelopen weken op wereldreis geweest voor hun Sterre Badge. Sterre reist met Steven Stroom namelijk de hele wereld over met hun boot. Sterre kan dat ook over veel landen iets vertellen. De wereldreis van onze bevers bracht ze eerst naar Canada. Daar hebben ze ook Scouting en Bevers alleen heten ze daar de Beavers. De bevers hebben dan ook spelletjes gedaan zoals de Beavers doen in Canada.

Een week later lag er een brief in de beverbrievenbus van Sterre over Engeland. Ook daar hebben ze Bevers en Scouting. Daar heten de meisjes bevers de Rainbows. Van de badge van de Rainbows had de leiding een kleuren puzzel gemaakt en de stukjes heel goed verstopt. Gelukkig konden de bevers alle stukjes terug vinden en de puzzels compleet maken. 

De derde week stond in het thema van Japan. Niet alleen Sterre had verhalen uit Japan, maar ook onze eigen Beverleiding. Onno was namelijk in 2015 mee naar de Wereld Jamboree in Japan en kon heel veel vertellen over de Scouting in Japen en kende nog een paar leuke spellen zoals de draak en de vis. Naast spelletje hebben de Bevers ook kaligrafie gedaan, met hulp van de leiding hebben alle bevers een mooie spreuk geschreven. 

De vierde week vertelde Sterre in haar brief dat ze 10 vragen had over de landen uit haar vorige brieven, welke de bevers moesten beantwoorden. Gelukkig wisten de Bevers alle goede antwoorden en hebben ze allemaal een de Sterre Badge verdient. 

Lijkt dit jouw ook leuk? Geef je dan snel op voor 3x vrijblijvend proefdraaien.