Zaterdag 1 december begon de opkomst al iets anders dan normaal, de Bevers en Welpen hadden samen een opkomst georganiseerd door de Explorers. De middag begon met het zingen van een sinterklaas liedjes en stoelendans op Pietenmuziek. Niet veel later werden we gestoord door twee Pieten. Zij waren de derde Piet onderweg naar onze Scouting kwijt geraakt en nu had net die Piet de zak met kadootjes bij.

Alleen wisten de Pieten zelf niet meer hoe ze precies naar de Scouting waren gelopen. Geluk bij een ongeluk was een van de pepernoten zakken van de Pieten kapot en konden we misschien een spoor vinden waar de Pieten hadden langsgelopen en zo de missende Piet terug vinden.

Nadat we allen onze jas hadden aangedaan gingen we samen met de twee Pieten opzoek naar een pepernotenspoor. Er was niet veel uit de zak gevallen maar toch net genoeg om de juiste richting te kiezen bij de kruisingen.

Eenmaal in de buurt van de Molen herinnerde een van de Pieten dat ze daar nog even naar binnen waren gegaan, misschien zat de vermiste Piet nog in de Molen. Snel wandelden we richting de Molen. Bij de molen zagen we al snel de mooie veer van de Piet boven de heg uitkomen, gevonden. Nadat we verteld hadden hoe we de Piet gevonden hadden en de molenaar hadden bedankt voor schuilen tegen de regen gingen we weer terug op pad naar de Fram.

Terug op de Fram konden we afmaken waar de middag mee begonnen, stoelendans. Ditmaal deden de Pieten ook mee wat het extra leuk maakte. Nadat iedereen duizelig was van het stoelendansen hadden de Pieten nog een klein kadootje voor de Welpen en Bevers. Omstebeurst werd eenieder geroepen om zijn kadootje op te halen, toen iedereen een kadootje had mocht het van de Pieten uitgepakt worden.

Foto's van deze leuke middag met de Pieten vindt in het fotoalbum van de groepsactiviteiten of klik op een van de foto's.