Zaterdag 4 mei heeft scouting Fridtjof Nansen met de hele groep een programma gehad omtrent de dodenherdenking. Na de installatie van de nieuwe leden, een nieuwe leiding en de uitreiking van twee waarderingstekens kon het programma beginnen. Bekijk hieronder de foto's van de installatie.

De leden hebben door Roosendaal een route gelopen langs meerdere posten. Bij iedere post werd een oorlogsverhaal verteld over de betreffende locatie waar ze zich bevonden. Tijdens de tocht kregen de leden ook een vragenlijst mee om in te vullen met vragen zoals: ‘Als je zou moeten vluchten, wat neem jij dan mee?’ of ‘Vind jij dat er een monument moet komen op deze post om deze overledene te herdenken?’. Alle vragen stonden open voor discussie en zorgden ervoor dat het onderwerp wat meer begon te leven onder de leden. Eenmaal terug op de Scouting bestond het gezamelijk diner uit frietjes en werd er nagepraat over de verschillende posten van de route. Zoals de telecommunicatie bunker, verstopt in het centrum van Roosendaal of het verhaal achter de missende huisnummers in de Molenstraat.

Een groepje bij de post "onderdoorgang Bloemenmarkt" overblijfsel van een bombardement in 1944.

’s Avonds is heel de groep naar de herdenking in de parklaan gewandeld waar we namens alle scoutinggroepen in Roosendaal een krans hebben weggelegd. Daarnaast hebben ook alle leden en leiding een bloem gelegd bij het monument ter nagedachtenis aan diegene die hun leven gaven voor onze vrijheid.

Foto's herdenking