Scouts

Leden van Scouting die 11 tot 15 jaar oud zijn, heten scouts. Ze gaan roeien, koken tijdens het zomerkamp op hun eigen kampvuur, en ontdekken de wereld om zich heen. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid. Je herkend de scouts aan hun beige ScoutFit blouse, natuurlijk hebben ook de scouts een das om.

Thema

Scouts hebben verschillende thema's waarmee ze aan de slag gaan. Zij bepalen voor een klein deel ook al zelf hun programma's samen met hun leiding. Daarnaast zijn er nog diverse regionale, landelijke en internationale activiteiten waar de scouts aan mee kunnen doen, soms met de hele speltak of individueel. Jaarlijks strijden onze Scouts mee in RSW (Regionale Scouting Wedstrijden) daarnaast gaan er elk jaar ook verschillende scouts op HIT (Hike- Interesse- en Trappers-kampen) waar zij nieuwe contacten leggen en uitdagingen aangaan.

Zomerkamp

Aan het einde van het seizoen gaan de Scouts op zomerkamp, waarheen dat verschilt per jaar. Afgelopen jaren zijn de Scouts veel in België op zomerkamp geweest. De scouts hebben altijd hun fietsen bij tijdens het kamp om gemakkelijk van A naar B te gaan, daarnaast is er tijdens het zomerkamp ook altijd de 'Tour de Frats' met elke avond een fietsonderdeel, de beste scout gaat met de Gele Trui naar huis.

Leiding

Het leidingteam van de Scouts bestaat uit Joeri (teamleider), Nick D., Nick G. en Joram.

Tijden

De scouts speltak draait op iedere zaterdag van het scouting seizoen van 14:00 uur tot 17:00 in ons clubgebouw de Fram, aan de Boulevard Antverpia 9b.

Kom een keertje kijken

Bij de Scouts kunnen kinderen zichzelf spelenderwijs ontwikkelen, leren ze samenwerken en hun fantasie te gebruiken. Samen met hun leiding maken ze er een leuke tijd van elke zaterdagmiddag. De scouts iets voor jou klik dan op kom kijken en meld je aan voor gratis dagje meedraaien met de scouts.

Scoutfit

Als Scout draag je je ScoutFit Uniform, dit uniform heeft voor elke speltak een ander kleur, zo hebben de bevers een rode blouse, de welpen een groene blouse, de scouts een beige blouse en de explorers een brique blouse. De leiding draagt de kleur blouse van de speltak waar hij/zij leiding geeft.

Je scouting uniform heeft ook nog een das, bij ons heeft de dats het schotse motief Balmoral, en je hebt een dasring nodig om je das vast te knopen.

Voor je installatie heb je dus de volgende onderdelen nodig:

ScoutFit blouse (kindermaat)

www.scoutshop.nl/nieuw-bij-scouting/scouts/11.html

Das Schots, kleur Balmoral

www.scoutshop.nl/nieuw-bij-scouting/scouts/012.html

Klassieke gevlochten dasring

www.scoutshop.nl/nieuw-bij-scouting/scouts/05000.html

Of kies,

Persoonlijke unieke handgeschreven dasring met naam

Bestellen kan bij de welpenleiding persoonlijk of via , vermeld duidelijk welke naam er op moet.