Scouts – Zomerkamp 2022

We hebben ons zomerkamp heerlijk afgetrapt door een zwemmeer op al de eerste dag te bezoeken. Het weer was fantastisch en dat maakte het een zeer vermakelijke dag. Terug gekomen op het kampterrein gingen de kids aan de slag met het avondmaal. De meeste avonden hebben de kids zelf gekookt in hun eigen gemaakte kampement. Een grote slaaptent met aansluitend een luifel waar een keukentje onder staat. 

‘s nachts hebben we als verrassing een nachtdropping gedaan. Even uitslapen was daarom wel nodig maandag, dus deze ochtend was lekker relaxed. Overdag zijn we gaan lasergamen. Een activiteit die we dankzij de restaurantavond hebben kunnen doen!

Dinsdag hebben we een hele hoop pionierpalen naar het terrein gebracht om een primitief onderkomen te bouwen voor de nacht. Dit ging super! Het onderkomen zag er goed uit, was erg stevig en was zo gezellig dat de tente de rest van het kamp amper nog gebruikt zijn. 

Overdag heeft de leiding een feestmaal geprepareerd voor de hongerige zieltjes met onder andere vers stoofvlees (op zomerkamp?!)

Op woensdag Hebben de kinderen een mooie tocht gefietst door het mooie belgische landschap, en de rest van de dag hebben we rusig aan gedaan om even bij te komen van de drukke week die we al hebben gehad.

Op donderdag hebben we weer een leuke activiteit gedaan, namelijk een escape room. Daarna zijn we nog de stad Gent zelf in gegaan, en hebben we de dag afgesloten door gezamenlijk te koken en een bonte avond bij het vuur.

Op vrijdag was het weer tijd om al onze spullen in te pakken, want we moesten weer naar huis. Na een beetje inzet was alles snel opgeruimd en was het het einde van kamp 2022.