Welpen (7-11 jaar)

Wie zijn de welpen?

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld.

Zomerkamp

Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp. Iedere zomer gaan de welpen een week naar een ander clubhuis of kampeerterrein. Hier zullen zij ook overnachten. Deze week heeft een eigen thema, die ieder jaar weer anders is. Binnen dit thema worden de programma’s en vaak ook de maaltijden gemaakt. 

 

Leiding

Bij de welpen zijn Jolanda, Jeske, Kim en Isaac de leiding, soms worden ze ondersteund door de oudere explorers die ons graag helpen.

Tijden

De welpen speltak draait op zaterdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur in ons clubgebouw de Fram, aan de Boulevard Antverpia 9b.

Kom een keertje meedoen

Heb jij zin om een keertje te komen mee spelen bij de welpen? Dat kan, je kunt een afspraak maken om een middag te komen kijken bij de welpen.

Scoutfit

Als welp draag je je ScoutFit Uniform, dit uniform heeft voor elke speltak een ander kleur, zo hebben de bevers een rode blouse, de welpen een groene blouse, de scouts een beige blouse en de explorers een brique blouse. De leiding draagt de kleur blouse van de speltak waar hij/zij leiding geeft.

Je scouting uniform heeft ook nog een das, bij ons heeft de das het schotse motief Balmoral, en je hebt een dasring nodig om je das vast te knopen.

Bestel je benodigdheden via scoutshop.nl