Welpen – Zomerkamp 2022

Eindelijk was het zover, zomerkamp 2022 kon beginnen. Nadat iedereen was aangekomen op het kampterrein hebben we samen met de ouders de bedden opgemaakt. Gelukkig had de leiding de tenten al opgezet.

Na het openen en een lekkere maaltijd zijn we een rondje gaan lopen om het kampterrein te leren kennen. Bij terugkomst hadden we onverwachts bezoek van tijdreiziger Pieter. Hij was met zijn tijdmachine op avonduur geweest en op weg terug naar huis in het jaar 4022.

Echter was hij tijdens zijn reis verschillende onderdelen voor zijn tijdmachine verloren, waardoor hij bij ons was gestrand. Aan ons de vraag of wij hem konden helpen met de onderdelen terug te vinden door op bezoek te gaan bij de tijd perken waar hij was geweest. Dit wilde wij wel en daarom zijn we op zondag heel ver terug in de tijd gegaan. We kwamen uit in de tijd van jagers en boeren. Omdat jagers geen vaste verblijfplaats hadden en hun voedsel uit de natuur halende hebben wij ook een tochtje gelopen, we kamen onder andere bramenstruiken, die we geplukt en geproefd hebben.

Op maandag zijn wij op bezoek geweest bij de Grieken en Romeinen. Omdat wij toch erg vies waren van ons nomade bestaan bij de jagers en boeren, hebben ze ons meegenomen naar het “badhuis”. Hier konden we lekker schoonweken en spelen in het water.

Dinsdag kwamen we uit in de middeleeuwen, en hebben we onze sportieve kant laten zien als echte strijders doormiddel van middeleeuwse spelletjes.

Op woensdag waren we samen met de hervormers, ontdekkers. We zijn de omgeving van het kampterrein gaan verkennen en ontdekten dat er een grote kinder- /speel boerderij in de buurt was. Hier hebben we ons prima vermaakt met de aanwezige dieren en klimtoestellen. “s avonds ontdekte we hoe je kunt communiceren met andere scouts tijdens de zomerkamp joti/jota.

Donderdag waren we alweer bij het laatste tijdperk, de Regenten en Vorsten ofwel de Gouden Eeuw. Na een bijzondere rit met metro en tram kwamen we uit bij Madurodam, waar we in 1 dag door heel Nederland zijn gereisd.

Toen we eind van de middag weer terug op het kampterrein waren, bleek dat Pieter zijn tijdmachine weer werkende had gekregen.

Omdat hij nog zo’n lange reis moesten maken, konden wij hem natuurlijk niet zomaar laten vertrekken en hebben we hem uitgenodigd om nog even te blijven voor een lekkere bbq en natuurlijk de bonte avond.

Na een laatste nacht in de tenten hebben we alle spullen weer ingepakt en opgeruimd. Klaar om weer lekker naar huis te gaan en na te genieten van een geslaagd zomerkamp.

« van 2 »